AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İncecik Çıtır Çıtır Burma Baklava

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
İncecik Çıtır Çıtır Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Açmak için;
Nişasta (Buğday yahut mısır )
1 borcam için şerbet ölçüsü
2su bardağı su
2su bardağı şeker
Çeyrek limon damlası

İncecik Çıtır Çıtır Burma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Gerekli tüm materyalleri uygun bir kap içerisinde karıştırın azar azar un ekleyerek denetimli bir halde kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapalım, üzerini streçle kapatıp 1 saat dinlendirelim.
Dinlenmiş hamurları nişasta serperek açılabildiği kadar büyük açalım, ince olursa tatlımızda kıyır kıyır olacaktır.
Açtığımız hamuru 4’e bölelim üzerine ceviz serpelim ince oklavayla geniş kısımdan başlayıp rulo saralım sonra iki elimizle ortaya hakikat büzdürelim oklavayı içinden çekelim borcama dizelim.
Diğer bezeleride birebir biçimde yapalım. Üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımdan sürelim 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Şerbetimizi ocakta kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım, fırından çıkan tatlının birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökelim.
Not: Vermiş olduğum bu ölçüden 2 tane dikdörgen borcam tatlı çıkıyor.

İncecik Çıtır Çıtır Burma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst