İnce Mutfak Usulü Avcı Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
İnce Mutfak Adabı Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo orta yağlı kıyma
2 adet havuç
Yarım çay bardağı iri doğranmış ceviz içi
1 kapya biber
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
Karabiber
Pul biber
Tuz
4 böreklik yufka
Kızartmak için;
2 tane yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Sıvı yağ

İnce Mutfak Metodu Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymamızı tavaya alıp, yağsız kavuruyoruz.
Üzerine küçük küçük doğranmış kuru soğanı ekleyip biraz daha kavuralım.
Rendelenmiş havuç ve bulguru birebir anda atıp tekrar kavuralım. Su koymaya gerek yok bulgurlar havucun suyuyla yumuşuyor.
Ocağı kapatıp, maydanozları ve cevizi ekleyip soğumasını bekleyelim.
Her bir yufkayı 8 eşit modüle kesip, soğuyan harcımızla birlikte rulo biçiminde saralım.
Önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızartalım. Afiyet olsun
İnce Mutfak Metodu Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst