AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İnce Kabuklu Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
İnce Kabuklu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık su (400 ml)
1 buçuk tatlı kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un

İnce Kabuklu Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamur yoğurma kabına ılık su, maya ve şeker konularak karıştırılır ve kabın üzeri kapatılarak mayanın aktif olması için bekletilir. 15 dakikada mayanın nasıl geliştiğini göreceksiniz.
15 dakika sonra; tuz eklenir ve karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş un eklenir. Un eklerken kontrollü olmakta fayda var. Biliyorsunuz ki her unun su çekme kapasitesi aynı değildir. Bu aşamada tam ölçü vermek zordur.
4 su bardağı un eklendikten sonra artık kontrollü ekleme yapıyoruz. Burada önemli nokta kesinlikle sert bir hamur olmaması gerekiyor. Yoğurulan hamur kabının ağzı streç filmle kapatılıp 1 saat mayalanmaya bırakılır.
1 saat sonra; tezgaha un serpilir ve hamur tezgaha alınır. Tezgahta da yoğurma işlemi yapılır. Tekrar mayalanacak kaba alınır ve 1 saat daha bekletilir.
1 saat sonra; fırın 200 dereceye ayarlanır. Eğer döküm tencerede pişirecekseniz tencere fırında ısıtılır.
İçine yağlı kağıt serilip hamur içine konulur. Kapağı kapatılıp fırına konulur. Kapak kapalı 30 dakika pişirilir. Daha sonra kapak açılır ve 15-20dk daha pişirilir.
Döküm tencere yoksa ısıya dayanıklı kapaklı borcamda veya fırın tepsisinde de pişirilebilir. Fotoğrafta görüldüğü üzere ben kapaklı borcam kullandım. Yalnız tek farkı fırına ısıya dayanıklı bir kapta su konulmalı.
İnce Kabuklu Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst