SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
İnce Bulgurlu Kuru Köfte Tanımı İçin Gereçler
300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2-3 adet rendelenmiş sarımsak
2-3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı ince bulgur
1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su (Bulguru ıslatmak için)
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
İnce Bulgurlu Kuru Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İnce bulgur ve sıcak su bir kapta karıştırılır ve 30 dakika şişmesi beklenir.
Bulgur şiştikten sonra tüm materyaller bir kapta karıştırılır ve 10-15 dakika yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlanır ve yassı biçimi verilir.
Buzdolabında 1 saat bekletildikten sonra sıvı yağda kızartılır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2-3 adet rendelenmiş sarımsak
2-3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı ince bulgur
1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su (Bulguru ıslatmak için)
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
İnce Bulgurlu Kuru Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İnce bulgur ve sıcak su bir kapta karıştırılır ve 30 dakika şişmesi beklenir.
Bulgur şiştikten sonra tüm materyaller bir kapta karıştırılır ve 10-15 dakika yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlanır ve yassı biçimi verilir.
Buzdolabında 1 saat bekletildikten sonra sıvı yağda kızartılır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun