- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.237
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Inancın temelini ne oluşturur?
İÇİNDE AKIL OLMAYAN BİR OLGUDUR İMAN VEYA İNANÇ Kısacası akılla değil yürekle yani kalple iman ve dille ikrar imanın temelini oluşturur.Inanmak neden bir ihtiyaçtır?
Âciz olan insan, dayanacak ve sığınacak bir yer arar. Sınırsız ihtiyaçları olan bir kişi, kendisine yardım edecek bir nokta arar. Bundan dolayı, kudretine sığınmak ve rahmetinden yardım istemek için Allah’a inanmaya muhtaçtır. Allah’a inanan insan, mutlu ve huzurlu bir hayata ulaşır.İnanç, en geniş tanımıyla bir kişinin belli bir iddiayı ya da varsayımı, sezgisel yol ile (hissetme) “doğru” ya da “yanlış” kabul ettiği psikolojik bir durumdur.
Inancın temeli nedir?
Temel İnanç: Sahip olduğumuz en temel inançlardır; genellikle aşırı genellemelerden oluşur ve kesin olma eğilimindedir. Ara İnanç: Temel inanç ve otomatik düşünce arasında yer alan ara inançlar; temel inanca ilişkin kişinin geliştirmiş olduğu varsayımlar, kurallar ve tutumlardır.
Inancın temel ilkeleri nelerdir?
Bu esaslar şu şekildedir; Allah’ın (c.c.) varlığına ve birliğine inanma, Allah’ın meleklerine inanma, Allah’ın kitaplarına inanma, Allah’ın peygamberlerine inanma, Ahiret gününe inanma, kader ve kazaya inanma şeklindedir.
Din insan için bir ihtiyaç mıdır?
İnsanın nefsânî ve şeytanî duyguları kontrol altında tutabilmesi için dînî/ahlâkî kurallara ihtiyaç vardır. Bu itibarla Din her türlü ahlâkî faziletlerin başıdır, dolayısıyla fert ve toplum hayatında dine gerek vardır. “Din”, Allah tarafından vaz’ olunmuş İlâhî bir kanundur.İnsanın inanma ihtiyaci nedir?
İnsan, inanma ihtiyacı olan bir canlıdır. Beslenme, korunma, barınma, sevilme gibi inanmak da temel bir ihtiyaçtır ve çaba gerektirir. Haz ve hızın egemen olduğu modern çağda bu ihtiyaç çok önemli bir hale gelmiştir. Zira bu temel ihtiyacı gerçekten giderdiğimiz oranda ahlakı yerleşmiş, olgun bir insan olabiliriz.İnanç, bir kişiye, bir şeye, Tanrı’ya, herhangi bir görüşe duyulan bağlılıktır. İnanmak kısaca doğru olduğunu sanmaktır. Bir kişinin bir şeyin gerçek olduğunu onaylamasıdır. İnanç: bir düşünceye bağlı bulunma; güven duygusu; görüş, öğreti; din, akide, iman, itikat anlamlarına gelir.
Inanç sistemi ne demek?
bir toplumdaki ahlaki kuralların, felsefenin veya dinin temelini oluşturan inançlar veya prensipler dizisi.