- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Imrenme sözlük anlamı ne?
Başkalarında bulunan bir özellik ya da varlığa karşı duyulan özlem. (Bu duygu kimi durumlarda tedirginlik verici olabilir.)Tal ne demek TDK?
1. Yüz, surat, çehre.Ahvalım ne demek?
Haller, olaylar, durumlar gibi çeşitli manalarda kullanılır. Başka anlamları olarak vaziyetler ve davranışları ifade etmek için kullanılmasıdır. Ahval Nedir TDK: Olaylar, durumlar, haller, vaziyetler ve davranışlar olarak ifade edilir.
Rastlamak kelimesi ne anlama gelir?
Bir kimse ile karşı karşıya gelmek, karşılaşmak, rast gelmek, tesadüf etmek. (atılan şey) Hedefi bulmak, rast gelmek.Besili ne demek TDK?
BESİLİ – BESLİ sıf. İyi beslenmiş, semirtilmiş, şişmanlatılmış [Özellikle hayvanlar için kullanılır]: Bu besili koyunları sana yolladı (Ziyâ Gökalp). Birine bir altın veriyorum ve harman sonu besili, semiz olan kaz palazlarından almasını tembih ediyorum (Refik H. Karay).Tel ne anlama gelir?
(I) a. 1. Türlü metallerden yapılmış, kopmaya karşı bir direnç gösteren ince uzun nesne: Gelin teli.
Ziyadesiyle ne anlama gelir?
Anlamı ise fazlasıyladır. Örneğin biriyle tanıştıktan sonra ziyadesiyle memnun oldum denir. Burda olduğu gibi fazlasıyla anlamında kullanılır.Eşgal ne demek?
“dış görünüş” anlamında kullanılan kelimedir. halk arasında genellikle eşgal olarak kullanılır ama doğru yazılışı eşkal şeklindedir.Rastlamak nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Raslamak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Rastlamak şeklinde olmalıdır.