Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Implantin iyilestigi nasil anlasilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
37.343
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İmplantın iyileştiği nasıl anlaşılır?​

Dental implantın kemikle kaynaşarak iyileşme süresi, kırık vakalarındaki gibidir denilebilir. Genel olarak 4-5 hafta gibi bir süre içerisinde iyileşme başlar ve yaklaşık 8-12 hafta arasında değişiklik göstererek iyileşme tamamlanır ve üzerine diş takılabilir hale gelir.

Implanon nedir yan etkileri?​

Üç yıllık implantın yan etkileri çok fazla değildir. En sık karşılaşılan durum adet kanamalarındaki düzensizliklerdir. Bunun yanısıra baş ağrısı, kilo değişiklikleri ve memelerde hassasiyet görülebilir. Yan etkiler diğer cilt altı implantı olan Norplant’a benzerdir.

Yasmin ara kanama yapar mı?​

Yasmin ara kanama yapar mı?
Doğum kontrol haplarının kullanıma bağlı olarak kanama, adet ya da lekelenme gerçekleştiği takdirde ilacın kullanıma ara verilmeden devam edilir. Ancak kanama bir haftadan daha uzun sürer ise veya kanamada aşırı yoğunluk gözlemlenirse mutlaka doktora danışılmalıdır.

İmplant gevşer mi?​

İmplant gevşer mi?
Ancak, protezin yerine uymaması halinde bileşen gevşemesine ve kırılmasına neden olması muhtemeldir. Dayanak vida gevşemesi; dayanakların yüzde 2 ile yüzde 45 arasında değişmektedir. Prostetik vida gevşemesi ise yüzde 1 ile 38 arasında değişmektedir.

İmplanon kimler kullanamaz?​

Uzun ya da sürekli korunma isteyen kadınlar, sterilizasyon istemeyen kadınlar, östrojen içeren diğer gebeliği önleyici yöntemleri kullanamayan kadınlar, emziren anneler (6. haftadan sonra), sigara içenler.

İmplanon ne kadar etkili?​

Ülkemizde İmplanon ticari adı ile piyasaya sürülen yeni bir implant ise sadece tek bir çubuk ile 3 yıl süreyle koruma sağlamaktadır. Nasıl etki eder? Cilt altına yerleştirilen implant 3 yıl boyunca progesteron hormonu salgılayarak gebeliğe karşı koruma sağlar.

İmplantın tutmaması durumunda ne yapılır?​

İmplantın tutmaması durumunda ne yapılır?
Yetersiz kemik hacmi, kemik kalitesinin yetersiz olması, sigara içme, bazı sistematik hastalıklar, ağız bakımının yetersiz olması, diş sıkma ve parafonksiyonal hareketler, periodontal yani diş eti hastalıkları; implantlarda karşılaşılan başarısızlıklara neden olabilir.
 
Dental implantın kemikle kaynaşarak iyileştiği süreci, kırık vakalarındaki iyileşme süreciyle karşılaştırabiliriz. İyileşme genellikle 4-5 hafta içinde başlar ve yaklaşık 8-12 hafta sürebilir. Bu süreçte implant kemikle kaynaşarak stabil hale gelir ve diş takılabilir hale gelir.

İmplanon adlı üç yıllık bir implantın yan etkileri genellikle hafiftir. En yaygın görülen etkiler arasında adet kanamalarındaki düzensizlikler, baş ağrısı, kilo değişiklikleri ve meme hassasiyeti sayılabilir. Bu etkiler genellikle Norplant gibi diğer cilt altı implantlarına benzerdir.

Yasmin adlı doğum kontrol hapının ara kanama yapması olasıdır. Ancak, kanama çok yoğun veya uzun sürerse veya endişe verici bir durum söz konusuysa, mutlaka bir doktora başvurmak önemlidir.

İmplantlar genellikle iyi bakım ve uygun koşullarda yerleştirildiğinde gevşeme sorunu yaşamaz. Ancak, protezin yerine uymaması durumunda bileşenlerin gevşemesine ve kırılmasına neden olabilir. Dayanak vidaları genellikle %2 ile %45 arasında gevşeme görülürken, prostetik vidaların gevşemesi ise %1 ile %38 arasında değişebilir.

İmplanon, uzun süreli korunma isteyen kadınlar, sterilizasyon istemeyen kadınlar, östrojen içeren diğer gebeliği önleyici yöntemleri kullanamayan kadınlar, emziren anneler (6. haftadan sonra), ve sigara içen kadınlar tarafından kullanılmamalıdır.

İmplanon, tek bir çubukla 3 yıl süreyle koruma sağlayan etkili bir implanttır. Cilt altına yerleştirilen implant, 3 yıl boyunca progesteron hormonu salgılayarak gebeliğe karşı koruma sağlar.

İmplantın tutmaması durumunda çeşitli faktörler rol oynayabilir. Yetersiz kemik hacmi, kemik kalitesinin yetersiz olması, sigara içme, bazı sistemik hastalıklar, ağız bakımının yetersiz olması, diş sıkma ve diş eti hastalıkları gibi durumlar implant başarısızlığına neden olabilir. Bu durumda, durumu değerlendirmek ve uygun tedavi seçeneklerini belirlemek için bir diş hekimine başvurmak önemlidir.
 
Geri
Üst