- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Impact Factör kaç olmalı?
Bir dergide yayınlanan makalelerin yine aynı dergideki diğer makalelere atıfta bulunmasıdır. Derginin kendi makalelerine verdiği self citation atıflarının üzerinde olmaması beklenir.Dergilerin impact faktörüne nereden bakılır?
JCR sayfasına ulaşılamaması durumunda, dergilerin SCIE ve SSCI’da indekslenme durumları Master Journal List sayfasından ücretsiz olarak kontrol edilebilir.Impact değeri nedir?
Bilimsel bir derginin bir yılda, önceki iki yıla ait makalelere aldığı atıfların, önceki iki yılın yayımlanan makale sayısına bölünmesiyle elde edilen orandır.
Derginin etki faktörü nasıl bulunur?
Bir derginin etki faktörü, dergide yayınlanan makalelere ne kadar atıf yapıldığı ile doğru orantılıdır. Geçmiş iki yıl içinde dergide atıf yapılan makalelerin sayısının aynı iki yıl içinde dergide basılan toplam makale sayısına bölünmesiyle bulunur.Escı alan indeksi mi?
Bu şirket tarafından geliştirilen son indekslerden biri de, kısaca ESCI olarak bilinen Emerging Sources Citation Index dir. ESCI, Clarivate Analytics tarafından yayımlanan Web of Science kapsamındaki bir bilimsel atıf indeksidir.Derginin Q faktörü nasıl bulunur?
Bir derginin Q değeri kısaca, derginin bulunduğu alandaki dergi sayısının dörde bölünmesiyle ortaya çıkan% 25’lik dilimleri gösterir. İlk% 25’lik dilim Q1 değerini alırken, son% 25’lik dilim Q4 değerini alır. Dolayısıyle ikinci% 25’lik dilim Q2, üçüncü% 25’lik dilim ise Q3 değerini alır.
Ayrıca Avrupa’da bilim adamları tarafından oluşturulan Index Copernicus’un kullandığı dergi kalitesi ölçüm sisteminde, bilimsel kalite, editöryal kalite, teknik kalite, uluslar arası ulaşılabilirlik, ve yayınlanma sıklığı-devamlılık gibi beş kriter grubu kullanılmaktadır.
Bir derginin impact faktörü nedir?
Etki Faktörü (İngilizce Impact Factor, IF) bir akademik derginin o dergide yayınlanan güncel makalelere bulunulan ortalama atıf sayısını yansıtan bir ölçütüdür. Sıklıkla bir derginin kendi alanındaki önemi açısından görece bir gösterge olarak kullanılır.