AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Immunoloji bolumu hangi testleri yapar?

Editör

Yeni Üye

İmmünoloji bölümü hangi testleri yapar?​

Çocuk ve erişkinlere yönelik Alerji ve İmmünoloji bölümleri, donanımlı tetkik ve tedavi imkânları sunar.
- En Sık Görülen Alerji Çeşitleri.
- Alerji Testleri.
- Kanda spesifik IgE bakılması (RAST Testi)
- İmmünoterapi.

Alerji doktoru ne diye geçiyor?​

Alerji doktoru ne diye geçiyor?
Alerji için hastanelerin dermatoloji (cildiye) bölümüne başvurulmalıdır.

İmmünoloji uzmanı ne iş yapar?​

İmmünoloji uzmanı ne iş yapar?
Vücudumuz bağışıklık sistemi aracılığı ile çok çeşitli şekillerde kendini yararlı olmayan mikroorganizmalara karşı korumaktadır. Bu bağışıklık sistemini inceleyen tıp bilim dalına immünoloji adı verilirken bu bilim dalında görev yapan tıp insanına ise immünolog denilmektedir.

Immünolojik hastalıklar nelerdir?​

Tanı ve tedavisi gerçekleştirilen hastalıklar nelerdir?
- Astım.
- Alerjik rinit.
- Besin alerjileri.
- İlaç alerjileri.
- Arı alerjisi.
- Kronik ürtiker, anjioödem ve alerjik egzema.
- Mesleki alerjiler.

Alerjik hapşırma için hangi bölüme gidilir?​

Alerjik hapşırma için hangi bölüme gidilir?
Sık sık hapşırıyorsanız; geniz akıntısı sorununuz da varsa fırsat kaybetmeden bir hekime danışmalısınız. Bunun içinse “Kulak Burun Boğaz” polikliniğine gitmeniz gerekiyor.

Alerji uzmanı ne demek?​

Alerji uzmanı ne demek?
Alerji uzmanı ise, alerjiden doğan hastalıkların teşhis ve tedavisini yapan hekimdir. Alerji uzmanı, astım, ilaç alerjileri, kuru öksürük, besin alerjisi, böcek alerjisi, anaflaksi, mesleksel alerjiler, alerjik nezle, çimen alerjisi gibi hastalıklara bakan uzman hekimdir.
İmmünoloji uzmanı nasıl olunur?​
Yetişkin Alerji Uzmanlığı Eğitimi Alerjik hastalıklar konusunda 3 yıllık eğitim sonrası bitirme sınavına girilir. Sınav sonucu kazananlar 2 yıl süreyle devlet hizmet yükümlülüğü yapar. Sonuç olarak 5 yıllık eğitim sonrası Alerji Uzmanı yeni adıyla İmmünoloji ve Alerji Uzmanı diploması almaya hak kazanırlar.

İmmünoloji istanbulda hangi hastanelerde var?​

İmmünoloji istanbulda hangi hastanelerde var?
İstanbul, İmmünoloji
- Uzm. Dr.
- Prof. Dr.
- Prof. Dr.
- Uzm. Dr.
- Uzm. Dr.
- İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi.
- İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi.
- Prof.

İmmünoloji bölümü genellikle vücudun bağışıklık sistemi ile ilgili testler ve tedaviler yapar. Bu bölümde, alerji ve bağışıklıkla ilgili birçok konuda hizmet verilebilir. Aşağıda immünoloji bölümünde yapılan bazı testler ve uygulamaları sıraladım:

1. En sık görülen alerji çeşitleri tespiti
2. Alerji testleri, genellikle deri testleri veya kan testleri (ör. RAST Testi)
3. Kanda spesifik IgE seviyelerinin bakılması
4. İmmünoterapi, alerjiye neden olan maddelere karşı vücudun direncini artırmayı amaçlayan bir tedavi yöntemi

İmmünoloji uzmanları ise vücudun bağışıklık sistemi üzerine uzmanlaşmış hekimlerdir. Onlar, bağışıklık sistemi ile ilgili hastalıkların teşhisi, tedavisi ve yönetimi konularında çalışırlar. Bağışıklık sistemi ile ilgili rahatsızlıklar arasında astım, alerjik rinit, besin alerjileri, ilaç alerjileri gibi durumlar yer alır.

İstanbul'da immünoloji hizmeti veren bazı hastanelerden bazıları şunlardır:
- İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
- İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi

Bu hastanelerde immünoloji konusunda uzman doktorlar bulunur ve bağışıklık sistemi ile ilgili rahatsızlıkların teşhis ve tedavisi için hizmet verirler. Herhangi bir sağlık sorununuz olduğunda mutlaka uzman bir hekime başvurmanız önemlidir.

Geri