AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Immuno PCR nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Immüno PCR nedir?​

İmmuno PCR; PCR ile antijen saptama sistemidir. Özgül olarak antijen-antikor kompleksine bağlanmış bir işaret DNA parçasının çoğaltılması için kullanılmaktadır.

Anchored PCR ne demek?​

Demirlenmiş(Anchored) PCR: Bilinen bölgeden yaralanılarak ilgilenilen DNA parçasının çoğaltılmasıdır. Çoğaltılacak DNA bilinen bir diziye bağlanır ve bu bilinen dizi 2. primer bölgesi olarak kullanılır.

RT PCR nedir ne işe yarar?
Revers-Transkriptaz Polimeraz Zincir Reaksiyonu (RT-PCR); hücrelerden izole edilen RNA moleküllerinin retrovirüslerden izole edilen Revers transkriptaz enzimi yardımıyla komplementer DNA (cDNA) sentezini gerçekleştirmesi sonucu, gen ekspresyonu analizlerinin yapılabildiği hızlı ve hassas bir yöntemdir.
PCR çalışma şartlarını etkileyen faktörler nelerdir?
PCR; Basit, spesifik ve hassas bir tekniktir. Üç basamaktan (denaturation, annealing, primer extension) oluşan işlem, bir PCR devrini temsil eder….PCR Çalışma Şartlarını Etkileyen Faktörler;

Sinyal amplifikasyonu ne demek?​

Tanısal virolojide PCR dışı moleküler araçlar arasında ilk sırada sinyal amplifikasyon yöntemleri yer almaktadır. Sinyal amplifikasyon testlerinde klinik örneklerdeki hedef DNA veya RNA’nın doğrudan kopyalanması yerine, bu moleküllerden elde edilen sinyallerin yükseltilmesi ve ölçülmesi amaçlanır.

DNA PCR testi nedir?​

PCR (Polymerase Chain Reaction- Polimeraz Zincir Reaksiyonu) DNA içindeki özgün bir bölgeyi enzimatik olarak çoğaltmak için uygulanan tepkimelere verilen genel bir isimdir. PCR yöntemi kısaca DNA replikasyonunun belirli sayıda sürekli taklit edilmesi ya da tekrar edilmesi olarak ifade edilebilir.
RT PCR ile standart PCR arasındaki fark nedir?
Geleneksel PCR’dan farklı olarak, RT-PCR’da, DNA miktarı PCR ile çoğaltılan moleküllerin sayısıyla doğru orantılı olarak artan floresan sinyali veren floresan boyalar aracılığıyla her döngüden sonra ölçülür.
Real-Time PCR nerede kullanılır?
“Real-time PCR”ın tipik kullanım alanları patojen saptanması, gen anlatımının analizi, kromozomlardaki sayısal-yapısal bozuklukların analizi ve son zamanlarda “real-time” immüno PCR ile protein belirlemesidir. Ticari olarak satılan birçok “real-time” cihazı vardır.
 
Geri
Üst