- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 142.321
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
IMEI klonlanmış telefon kapanır mi?
Yeni torba yasaya eklenen teklife göre klonlanmış telefonlar, 4 ay içerisinde kullanıma kapatılacak. Vatandaşlar 1 yıl içerisinde müracaat edip 250 lira yatırmaları halinde cihazları sisteme entegre edilecek.IMEI gidip gitmediğini nasıl anlarız?
İkinci yöntem ise cihazınızın Ayarlar bölümüne girip, “Telefon Hakkında” seçeneğine dokunmak. Karşınıza çıkan sayfada, üretici ve model bilgileriyle birlikte IMEI numarası da görünecektir. Bu iki yöntem dışında cihazınızın ambalajında ya da eğer çıkıyorsa bataryası altındaki etikette de IMEI numarasını görebilirsiniz.IMEI 120 gün geçerse ne olur?
Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, “kaçak cihaz” olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.
IMEI klonlanmış telefon nasıl açılır?
Kanunda yer alan bu düzenleme uyarınca IMEI numarası klonlanmış cihazlar kullanıma kapanmaktadır. Ancak gerçek cihaz sahibinin ithalatçı firmaya başvurmasının akabinde firma tarafından Mobil Cihaz Kayıt Sistemi üzerinden cihaz sadece tek hatla eşleştirilmek sureti ile kullanıma açılmaktadır.
IMEI numarası neden Klonlanır?
Neden Klonlanıyor? Birçok cep telefonu kullanıcısı birden telefonlarına gelen “IMEI numarası klonlanmıştır. Kaçak yollarla toplu olarak getirilen telefonlar için bu yöntem uygulanamamakta. Kaçak telefonların IMEI noları, ülkemizde kayıtlı bulunan başka bir IMEI ile değiştirilerek kullanıma açılabilmektedir.Telefonum klonlanmış ne yapmalıyım?
IMEI’nizin kopyalandığında tarafınıza BTK tarafından bir kısa mesaj gönderiliyor. Bu mesajda telefonunuzun IMEI numarasının klonlandığı ve 1 ay içinde kapatılacağı yazıyor. İşte bu noktada ya telefonu aldığınız yere ya da direkt BTK’ya (0312 294 94 94) başvurmanız gerekiyor.Cihazın klonlanması ne demek?
“Klonlanmış telefon cihazı, elektronik kimlik bilgisi (IMEI numarası) değiştirilmiş ya da kopyalanmış olan cihaz anlamına gelmektedir. Klonlama yöntemiyle iki veya daha fazla cihaz aynı IMEI numarası ile kullanılabilmektedir.