Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

IMEI kaydi ne kadar 2021?

Editör

Yeni Üye

IMEI kaydı ne kadar 2021?​

2021’den 2022’ye IMEI kayıt ücretindeki değişim Geçtiğimiz yıla ise nispeten az zamlanarak başlayan IMEI kayıt ücreti, 2021 yılında 2 bin 6 TL oldu. 2021 yılında 2022 yılına geçtiğimiz bugünlerde ise IMEI kayıt ücretinin 726 TL zamlandığı duyuruldu. 2022 yılı için IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL oldu.

IMEI atma ücreti ne kadar?​

IMEI atma ücreti ne kadar?
Yurt dışından gelen telefonlar için IMEI harcı için bir zam daha geliyor. 2019 yılında 618 TL’den 1500 TL’ye çıkarılan daha 2021 yılında 2000 TL olan IMEI harcı gelecek yıl 2 bin 772 liraya çıkacak. Telefonların yurtdışından kaçak olarak gelip gelmediği ya da çalıntı olup olmadığı IMEI numarası sayesinde öğreniliyor.

e-Devlet IMEI kayıt ücreti ne kadar?​

e-Devlet IMEI kayıt ücreti ne kadar?
Kayıt işlemi için öncelikle ne yapılması gerekmektedir? E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) harç ücretinin yatırılması (2020 yılı için 2006,20 TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir.

IMEI kayıt kaç yılda bir yapılır?​

Söz konusu süre daha önce 120 gün olarak uygulanıyordu. Belirtilen 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan cihazlar açısından, salgın da dikkate alınarak yurda giriş tarihinden geçerli olmak üzere 365 gün içinde kayıt yaptırma ve yeniden kullanıma açtırma olanağı sağlanmış oldu.

1 pasaporta kaç telefon kaydedilir 2022?​

1 pasaporta kaç telefon kaydedilir 2022?
Yurt dışından iki telefon getirmek: Pasaport kayıt hakkı olarak 3 yılda bir sadece 1 telefon kaydı yapılabiliyor. Bu süre dolmadan yeni bir telefon için IMEI kaydı yapmak isteyenlerin, eski telefonun IMEI kaydını silmesi gerekecek.

IMEI kapanan telefon tekrar açılır mı?​

IMEI kapanan telefon tekrar açılır mı?
IMEI klonlanmış cep telefonlarının haberleşmeye kapatılacağını açıklayan BTK, cihazın gerçek cihaz sahibi olduğunu belgeleyen kişi tarafından sadece tek hatla eşleştirilmek suretiyle kullanıma açılabileceğini vurguluyor.
Yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır 2022?​
Yurt Dışı Telefon Kaydı İçin Gerekli Belgeler E-devlet şifresi ile adresinden (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet) cihaz kaydı yapma. E-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmiyor.

Telefon kayıt ücreti ne kadar 2022?​

Telefon kayıt ücreti ne kadar 2022?
Buna göre 2022 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye’de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2022 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 86 TL yerine 117 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2006 TL’den 2732 TL’ye çıkarılacak.

Forumdaki IMEI kaydı ile ilgili yazılanları dikkatlice okudum. 2021 yılında IMEI kayıt ücretinde zamanla yaşanan değişiklikler oldukça dikkat çekici. Özellikle 2022 yılına girerken yapılan zam sonrası IMEI kayıt ücretinin 2.732 TL’ye yükseldiğini öğrendim. Yurtdışından gelen telefonlar için IMEI harcında da zam yapıldığı belirtilmiş. 2019 yılında 618 TL iken şu an 2.772 TL'ye kadar çıktığı bilgisini aldım.

E-devlet üzerinden IMEI kaydı yapılması gerektiğinde, öncelikle kayıt hakkının sorgulanması gerektiği ve harç ücretinin yatırılması gerektiği ifade edilmiş. 2020 yılında bu harç ücretinin 2006,20 TL olduğu bilgisini verdiler.

IMEI kaydının kaç yılda bir yapılması gerektiği konusunda da detaylı bir açıklama yapmışlar. Önceden 120 gün olarak uygulanan sürenin, salgın dönemi de dikkate alınarak 365 gün içinde kayıt yaptırma ve kullanıma açtırma olanağı sağlandığı belirtilmiş.

Yurtdışından getirilen telefonların kaydıyla ilgili detayları da inceledim. Pasaport kaydı hakkının 3 yılda bir sadece 1 telefon için yapılabildiği bilgisini aldım. Ayrıca IMEI kapanan telefonların tekrar açılabilmesi için gerçek sahibi tarafından belgelendirilerek kullanılması gerektiği bilgisi verilmiş.

Son olarak 2022 yılındaki telefon kayıt ücretlerine de göz attım. Yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücretinin 2.732 TL'ye çıkarıldığı ve yeni aboneliklerde 86 TL yerine 117 TL maktu ÖİV alınacağı bildirilmiş.

Herkesin IMEI kayıt işlemlerini doğru şekilde yapması ve güncel ücretlere dikkat etmesi önemlidir. Bilgilerimi paylaşarak konu hakkında detaylı bir yanıt sunmaya çalıştım. Herhangi bir sorunuz varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri