- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
IMEI kaydı kaç TL?
2021’den 2022’ye IMEI kayıt ücretindeki değişim Geçtiğimiz yıla ise nispeten az zamlanarak başlayan IMEI kayıt ücreti, 2021 yılında 2 bin 6 TL oldu. 2021 yılında 2022 yılına geçtiğimiz bugünlerde ise IMEI kayıt ücretinin 726 TL zamlandığı duyuruldu. 2022 yılı için IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL oldu.Yurt dışından gelen telefon harcı nereye yatırılır?
Pasaport kayıt harcı nereye yatırılır: Telefon kayıt harcı yapılabilen Bankalar Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Denizbank, ING Bank, HSBC Bank Şekerbank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası, İş Bankası. Bankalar dışında vergi dairelerine de telefon vergisi yapılabilir.Yurt dışından kaç telefon getirilebilir 2021?
Ülkemizde uygulanan kanunlara göre yurtdışından sadece 1 telefon getirilebilir. İkincisi getirilirse iki katı vergiye tabi olur. Bu ürünler için ceza kesilir ve kullanımı da önlenir. Kaçak yollardan ülkemize sokulan telefonlar ise bu prosedürden kurtulacaktır.
Yurtdışı telefon kayıt nasıl yapılır 2022?
2022 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti olan 2.732 TL’yi bankalara yada veya internet vergi dairesinden ödemelisiniz. Mobil bankacılıktan da ödeme yapabilirsiniz.
Kaçak telefona IMEI atma kaç TL?
Yurt dışından gelen telefonlar için IMEI harcı için bir zam daha geliyor. 2019 yılında 618 TL’den 1500 TL’ye çıkarılan daha 2021 yılında 2000 TL olan IMEI harcı gelecek yıl 2 bin 772 liraya çıkacak. Telefonların yurtdışından kaçak olarak gelip gelmediği ya da çalıntı olup olmadığı IMEI numarası sayesinde öğreniliyor.IMEI kayıt ücreti 2021 nereye yatırılır?
IMEI Harcı Ödemesi; Garanti BBVA Mobil ve İnternet üzerinden Ödemeler>>Vergi/Para Cezası>>Yolcu Telefon IMEI Harcı adımından yapılır. Bu adımda işlem yapacağınız kredi kartınızı seçip IMEI numaranızı girdikten sonra, güncel IMEI kayıt ücreti olan 1.838 TL ödeme yapmanız gerekir.IMEI kayıt harcı nereye yatırılır?
Öncelikle, belirttiğimiz gibi 15 haneli IMEI numaranızı bilmeniz gerekli. IMEI numaranızı öğrendikten sonra güncel yurt dışı telefon kayıt ücretini ödemelisiniz. Ödeme işlemini ise e-devlet sistemi ile entegre çalışan İş Bankası İnternet Şube sayesinde kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Yurt dışından gelen telefon alınır mı?
Tamamen yasa dışı olan bu işlemi kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Kaçak telefonlar derken, kişinin bir yurt dışı gezisinde güvenilir yerlerden sıfır olarak satın aldığı, ülkeye getirdikten sonra pasaport kaydını yaptığı veya 4 aylık süre sonunda tablet niyetine kullandığı nereden geldiği bilinen cihazlardan bahsetmiyoruz.
Yuvarlak hesapla, almak istediğiniz telefonu yurt dışından sipariş ettiğinizi düşünelim. Türkiye’deki satış fiyatından 2.00O TL daha ucuza geliyorsa, toplam maliyet değişmeyeceği için karınız olmayacaktır. Kazançlı bir alışveriş gerçekleştirebilmeniz için en azından bu farkın 2.000 lirayı aşması mantıklı gerekmektedir.
Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.
Yurtdışından gelen iphone pasaportsuz nasıl açılır?
Pasaport olmadan sadece kimlik belgesiyle gidilebilen bu ülkelerden alacağınız telefonların kayıt işlemlerini, pasaporta gerek olmadan T.C kimlik numarası ile yapabilirsiniz. Eğer kaydı e-Devlet’ten gerçekleştirecekseniz pasaport yerine, nüfus cüzdanı seçeneğini işaretlemelisiniz.
Bir IMEI iki telefonda kullanilir mi?
Bilindiği üzere IMEI numaraları tıpkı dijital parmak izi gibi muamele görüyor. Türkçesi uluslararası mobil ekipman kimliği olan bu yapı her telefonda farklı bir numara ile kullanılıyor. Bundan dolayı normal şartlar altında aynı IMEI ile iki telefon kullanmak mümkün değil.