- Konu Yazar
- #1
Imam nikahı ile kaç evlilik yapılır?
İslam Hukuku erkek için çok eşliliğe müsaade etmektedir. Bu kanun maddesinin ortadan kaldırılması ile artık erkekler dini nikah ile birden çok kadın ile evlenebilecekler ve bu konuda herhangi bir manileri olmayacaktır.1 kadın 4 erkekle evlenebilir mi?
Kökeni oldukça eski olan bu tür evlilik şekli, MÖ. 2300 civarında Lagaşlı Sümer kralı Urukagina tarafından yasaklanmıştır. Musevilik, Hristiyanlık ve İslamiyet gibi semavi dinlerde de bir kadının çok sayıda erkek ile evlenmesi yasaklanmıştır.Evli bir adamla dini nikah kıyılır mı?
Evli bir adamla dini nikah kıyılır mı?Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi web sitesinde evlilik konusunda Bakara Suresi 231. ayete atıf yapılarak ‘Hakların zayi ve tarafların mağdur olacağını bile bile resmi nikâh yapmadan imam nikâhı ile evlenmek caiz değildir’ ifadesine yer verilmiştir.
17 yaşında resmi nikah yapılır mı?
17 yaşında resmi nikah yapılır mı?Kişilerin evlenebilmeleri için gerekli şartlardan birisi yaştır. Türk Medeni Kanunu, 17 ve 16 yaşını doldurmuş kişiler için özel düzenleme getirmiştir. Buna göre 17 yaşını dolduranlar ya yasal temsilcilerinin ya da hakim izniyle, 16 yaşını dolduranlar ise hakim izni ile evlenebilirler.
Imam nikahı kaç yaşında olur?
2. Bu yola dahi baş vurmayıp imam nikâhı ile birlikte yaşamaya başlamaları. Madde 86- Erkek onyedi, kadın onbeş yaşını bitirmedikçe evlenemez. Şu kadar ki hâkim, olağanüstü hallerde ve pek önemli bir sebeple onbeş yaşını bitirmemiş olan bir erkeğin veya ondört yaşını bitirmiş bir kadının evlenmesine izin verebilir.1 kadın kaç erkekle evlenebilir?
Nitekim Kur’an’da yer alan ilgili naslar (en-Nisa 4/3 129) ve Hz. Peygamber’in bizzat kendi uygulaması (el-Ahzab 33/50, 51, 59; et-Tahrim 66/3-5), İslâm hukukunda erkeğin aynı anda birden fazla (en fazla dörde kadar) kadınla evlenmesinin mubah/meşru olduğunu göstermektedir.Bir kadının birden fazla erkekle evlenmesi caiz mi?
Bir kadının birden fazla erkekle evlenmesi caiz mi?İslâm hukuku da belirli şartların ve gerekçelerin bulunması halinde çok eşlilik kurumunu bir ruhsat hükmü olarak kabul etmiş ve bunun sayısını dört ile sınırlandırmıştır. İslâm hukukunda çok eşlilik, mubah kılınmış olmakla birlikte her erkeğin keyfine göre kullanabileceği mutlak bir hak da değildir.