AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Imam nikahi hangi sozlerle duser?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İmam nikahı hangi sözlerle düşer?​

Nikah, erkeğin eşine “boş ol” kelimesini kullanmasıyla, eşlerden birinin dinden çıkmasıyla ve mahkeme yoluyla boşanmakla düşer.

Seni boşayacağım demekle nikah düşer mi?​

Kişi, tehdit için karısını boşayacağını söylese, bu sözüyle boşama meydana gelmez. Bunu söylemekle geleceğe dönük vaatte bulunmuş olmaktadır. Ancak tehdit niyetiyle ‘boşadım, boş ol’ gibi sözler kullansa niyeti ne olursa olsun boşama gerçekleşmiş olur. Çünkü bu kelimeler, sarih olarak talakı ifade etmektedir.
Eşiniz sizi aldatıyor ve elinizde kanıt var ise hızlı bir şekilde boşanma davası açabilirsiniz. Ancak elinizde herhangi bir kanıt yok ise aldatma üzerine herhangi bir dava açmanız uygun değildir. Eşiniz sizi aldatıyor ama kanıtınız yoksa eşinizle beraber anlaşmalı boşanma davası açabilirsiniz.
Ben boşanmak istiyorum demekle nikah düşer mi?
“Nikahı bozacak diyelim… ‘Ben seni boşadım’, ‘Babanın evine git’, Ben senden ayrılmak istiyorum, ayrıldım. ‘ Erzurum’da sıkça karşılaştığım ‘3’ten 9’a şart olsun, seni boşadım. Bundan sora sen benim kardeşim ol’ gibi kelimeler nikahı bozar. Nikahı bozan bu gibi kelimeleri Müslüman hiçbir zaman kullanmamalıdır.
Aldatmak dini nikahı bozar mı?
Allah kulu adına kıskançtır. Günah olması ayrı şey, ancak zina eden kişinin nikahı bozulmaz.”

Dini nikah düşünce tekrar nasıl kıyılır?​

Boşandığınız eski eşinizden başka biriyle evlenecekseniz öncelikle aile mahkemesine başvuru yapmalı, akabinde hakim tarafından sevk yazısıyla düzenlenecek doktor raporu aile mahkemesine sunulmalıdır. Sonucu hakim tarafından tesis edilecek karar ile 300 günlük iddet müddetini beklemeksizin evlenebilirsiniz.

Eşimin beni aldattığını nasıl kanıtlarım?​

Sevgiliyle görüşmeleri kanıtlayan resimler ve video kayıtları, Banka hesap hareketleri, (Örneğin bir havale veya kira ödemesi) Tapu kayıtları, (Örneğin, sevgiliye alınan bir taşınmaz) Bir ödemeye ait fatura veya irsaliye, (Örneğin sevgiliye alınan bir hediye veya gönderilen çiçek bedeline ilişkin belgeler)
Dr. Nihat Hatipoğlu’na dün gece iftar programında zina ile merak edilen “Dini nikah düşer mi?” sorusu soruldu. Hatipoğlu, “Büyük günah ama nikah düşmez” dedi.
Tek taraflı imam nikahı bozulur mu?
İslam dini her ne kadar boşanmaya karşı olsa da bazı durumlarda boşanmaya izin veriyor. İmam nikahlı bir çiftin boşanabilmesi için erkeğin üç defa “boş ol” demesi yeterlidir. Bunun dışında eşlerden birinin din değiştirmesi, resmi boşanmanın gerçekleşmesi durumunda da imam nikahı bozulmuş olur.

Geri