AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Imam hatip ortaokulu ogrencilerinin sinif tekrarina kim karar verir?

Editör

Yeni Üye

Imam hatip ortaokulu öğrencilerinin sınıf tekrarına kim karar verir?​

b) Eğitim ve öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar ile bir üst sınıfı başarmada güçlüklerle karşılaşabilecek öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına, ikinci dönemin son haftasında şube öğretmenler kurulunda karar verilir.

Bepli öğrenci dersten kalır mı?​

Bepli öğrenci dersten kalır mı?
Kaynaştırma yolu ile eğitimlerine devam eden özel eğitim gerektiren öğrencilere, başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz. Bu öğrenciler için okulun BEP Geliştirme Birimi tarafından Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı hazırlanır.

Ortaokulda sınıf yükseltme nasıl yapılır?​

Ortaokulda sınıf yükseltme nasıl yapılır?
-Sınıf yükseltme talebini içeren dilekçe öğrenci velisinden alınır. -Sınıf Öğretmeni, veli isteğini dikkate alarak sınıf yükseltmek için okul idaresine öneride bulunur. Sorular öğretim programlarında yer alan hedef / kazanımlarına uygun olacak şekilde hazırlanır.

Imam hatip ortaokulunda bir sınıfta en fazla kaç öğrenci öğrenim görebilir?​

Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı alt sınırı 20 öğrencidir. İlkokul ve Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı üst sınırı ise 30 öğrencidir.

Özel eğitim haftada kaç saat olmalı?​

Özel eğitim haftada kaç saat olmalı?
Buna göre, 21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlayan özel eğitim anaokulları ile özel eğitim ana sınıflarında günlük 6 etkinlik saati olmak üzere haftalık toplam 30 saat yüz yüze eğitim öğretime devam edilecek.

Özel eğitimde hangi durumlarda ek ders 25 fazla ödenir?​

Özel eğitimde hangi durumlarda ek ders 25 fazla ödenir?
Maliye Bakanlığının görüş yazısı;?’Özel eğitime muhtaç öğrencilerin (zihinsel engelli ve otistik) eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda (okullarda) görevli, kadrolu ve 4/B’li zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri görevlerinin zorluğundan kaynaklı olarak ek ders ücretini (yıpranma payı) % 25 fazla almaktadırlar.
Kaynaştırma öğrencisine her dersten BEP hazırlanır mı?​
Öğrencinin aldığı her ders için BEP hazırlanır. Bu BEP’ler toplu halde öğrenci dosyasında bulunur. Hiyerarşik bir sıra izlemeyen, üniteli derslerde her ünitenin bir uzun dönemli amacı ve bu uzun dönemli amacın kısa dönemli amaçla- Öğrencinin aldığı her ders için BEP hazırlanır.

Bepli öğrenci devamsızlıktan kalır mı?​

Bepli öğrenci devamsızlıktan kalır mı?
CEVAP :Kaynaştırma öğrencilerinin devamsızlıkları devam ettiği okul ve kurumun devam devamsızlıkla ilgili mevzuatına göre işlem yapılır. Sürekli devamsızlığı olan kaynaştırma öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılır.

Ortaokulda sınıf yükseltme var mı?​

Ortaokulda sınıf yükseltme var mı?
Ortaokulda doğrudan sınıfta kalma yok. Ortaokullarda herhangi bir dersten yıl sonu puanı 45’ten az olan öğrencilerin sınıfı geçmesi veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu karar veriyor.

Ortaokulda sınıf yükseltme olur mu?​

Başarılı olanların durumu e-Okul sistemine işlenir. c) Sınıf yükseltme sınavına değişik sınıflarda olmak üzere bir defadan fazla da girilebilir. Ancak sınıf yükseltme aynı öğrenci için bir kez yapılır.

Ortaokul öğrenci sayısı kaç olursa okul kapanır?​

Ortaokul öğrenci sayısı kaç olursa okul kapanır?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliğinde yapılan değişiklikle beraber öğrenci sayısının okul öncesi ve ilkokullarda 10, ortaokullarda, imam hatip ortaokullarında ve yatılı bölge ortaokullarında 30, ortaöğretim kurumlarında ise 40’ın altına düşmesi halinde kurum kapatılacak.

Ilköğretim kurumları yönetmeliği nedir?​

Ilköğretim kurumları yönetmeliği nedir?
Amaç MADDE 1 –(1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarının Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak görev ve işleyişi ile ilgili usul ve esaslarını düzenlemektir.

Okul kayıt komisyonu kimlerden oluşur?​

Bu komisyon, müdür başyardımcısı veya müdür tarafından görevlendirilecek bir müdür yardımcısının başkanlığında öğretmenler kurulunca bir yıl için seçilen bir öğretmen, ambar memuru, taşınır mal kayıt ve kontrol memuru, varsa sağlık personeli ve bir nöbetçi öğretmenden oluşur.

İlköğretim kurumları nelerdir?​

İlköğretim kurumları nelerdir?
İlköğretim kurumları nelerdir? İlköğretim; 1 inci maddede belirtilen amacı gerçekleştirmek için kurulmuş dört yıl süreli ve zorunlu ilkokul ile dört yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşan bir Milli Eğitim ve Öğretim Kurumudur.

Okul öncesi komisyonu kimlerden oluşur?​

Okul öncesi komisyonu kimlerden oluşur?
Komisyon, millî eğitim müdürünün görevlendireceği müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında, eğitim bölgesinde bulunan okul öncesi eğitim kurumlarının özelliklerine göre seçilen en çok dört okul müdüründen oluşur. Komisyon üyeleri, il/ilçe millî eğitim müdürü tarafından belirlenir.
Ortaokulda sınıf atlatma var mi?​

Sınıf yükseltme hangi sınıflarda yapılır?​

Sınıf yükseltme hangi sınıflarda yapılır?
Sınıf yükseltme işlemleri ders yılının başladığı tarihten itibaren bir ay içinde gerçekleştirilir. -İlkokul 1, 2 ve 3 üncü sınıf öğrencilerinden bilgi ve beceri bakımından sınıf düzeyinin üstünde olanlar sınıf yükseltme sınavına alınırlar.

İmam hatip ortaokulu öğrencilerinin sınıf tekrarına karar veren kurul şube öğretmenler kuruludur. Eğitim ve öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapan öğrenciler ile bir üst sınıfı başarmada güçlük çeken öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarı konusundaki kararlar bu kurul tarafından verilir.

Bepli öğrenciler, özel eğitim gerektiren öğrencilerdir ve sınıf tekrarı yapılmaz. Bu öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı hazırlanır ve sınıf tekrarı uygulanmaz.

Ortaokulda sınıf yükseltme talepleri, öğrenci velileri tarafından dilekçe ile iletilir. Sınıf öğretmeni, veli isteğini dikkate alarak sınıf yükseltme için okul idaresine öneride bulunur. Sınıf yükseltme süreci, öğrencinin başarı durumuna göre ve öğretim programındaki hedef ve kazanımlara uygun olarak gerçekleştirilir.

İmam hatip ortaokullarında bir sınıfta en fazla 30 öğrenci öğrenim görebilir. Ortaokullarda sınıf içindeki öğrenci sayısı en az 20, en fazla 30 olarak belirlenmiştir.

Özel eğitimde haftalık ders saati olarak belirlenen standart, özel eğitim kurumları için günlük 6 etkinlik saati olmak üzere haftalık toplam 30 saat yüz yüze eğitim öğretimi içerir.

Özel eğitimde ek ders ücretlerinin %25 fazlasının ödenmesi durumları, zihinsel engelli ve otistik öğrencilerin eğitim gördüğü kurumlardaki öğretmenler için geçerlidir. Bu öğretmenler, görevlerinin çeşitli zorluklarından dolayı ek ders ücretinin %25 fazlasını alırlar.

Kaynaştırma öğrencileri için her ders için Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı (BEP) hazırlanır ve bu planlar öğrenci dosyasında tutulur. BEP'ler, her dersin öğrenme hedeflerine uygun olarak bireyselleştirilir ve öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hazırlanır.

Kaynaştırma öğrencileri devamsızlık konusunda okulun mevzuatına göre işlem görür. Sürekli devamsızlığı olan kaynaştırma öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılabilir.

Ortaokulda sınıf yükseltme işlemi, yıl sonu puanı 45'ten az olan öğrenciler için Şube Öğretmenler Kurulu tarafından belirlenir. Başarılı öğrencilerin durumu e-okul sistemine işlenir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, ortaokulda öğrenci sayısının 30'un altına düşmesi halinde okul kapatılabilir.

Okul kayıt komisyonu, müdür tarafından görevlendirilen başkan, öğretmen, ambar memuru, taşınır mal kayıt kontrol memuru, sağlık personeli ve nöbetçi öğretmenden oluşur.

İlköğretim kurumları; ilkokul ve ortaokul olmak üzere dört yıl süreli ve zorunlu eğitimi içeren kurumlardır.

Okul öncesi komisyonu, milli eğitim müdürünün görevlendirdiği başkan ve 4 okul müdüründen oluşur. Bu komisyon, okul öncesi eğitim kurumlarının özelliklerine göre belirlenir.

Ortaokulda sınıf atlatma işlemi bulunmamaktadır. Sınıf yükseltme işlemleri, yıl başında belirli kriterlere göre gerçekleştirilir. İlkokul öğrencileri için bilgi ve beceri durumlarına göre sınıf yükseltme sınavına alınırlar.

Geri