İmam Bayıldı Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İmam Bayıldı nasıl yapılır
Resimli İmam Bayıldı yapılışı

İmam Bayıldı icin gerekli malzemeler

Altı yemek kaşığı zeytinyağı
Beş diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Bir cay bardağı su
Kızartmak icin yeteri kadar sıvıyağ
Yeteri kadar tuz
Uc adet domates
Dort tane kemer patlıcanı
Beş adet kuru soğan

imagesimambayilditarifiresimli5ad40bed86137

Yapılışı

Patlıcanların saplarını kesiyoruz alacalı soyuyoruz
15 dakika kadar tuzlu suda bekletiyoruz
Patlıcanları suzuyoruz ve kuruluyoruz
Bir tavanın icersine sıvıyağını koyup, patlıcanları kızartıyoruz
Kızartılmış patlıcanları tepsiye yerleştiriyoruz ve ortalarından boylamasına kesiyoruz
Fırını 180 dereceye getirip ısıtmaya başlıyoruz
Soğanları buyuk buyuk piyazlık şekilde doğruyoruz
Bir tavanı icersine soğanları koyuyoruz biraz zeytinyağı ve tuz ekleyip kavuruyoruz
Uzerine doğramış sarımsaklar ilave ediyoruz ve birkac dakika daha kavurmaya devam ediyoruz
Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve kup kup doğrayıp soğanların yanına ekliyoruz
Hazırladığımız bu harcı patlıcanların ortasına dokuyoruz
İki yemek kaşığı zeytinyağını patlıcanın uzerinde geziyoruz
Bir cay bardağı suyu tepsiye dokuyoruz
Yaklaşık 20 dakika duracak şekilde fırına suruyoruz
 
Geri
Üst