AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İmam Bayıldı (Hatay Usulü)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
İmam Bayıldı (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 baş sarımsak
1/2 (yarım) su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Patlıcanları kızartmak için;
Sıvı yağ

İmam Bayıldı (Hatay Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup yuvarlak yada dikdörtgen şeklinde keselim yıkayıp kurutalım.
Daha sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
Tavamıza zeytinyağını koyup yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları içine atalım, biraz soteledikten sonra yine yemeklik doğranmış biberlerimizide ekleyip pişene kadar kavuralım.
Üzerine küp küp şeklinde doğranmış domatesleri ve tuzu da ilave edip domatesler ölünceye kadar pişirelim.
Pişireceğimiz tencerenin en altına kızartmış olduğumuz patlıcanları, daha sonra hazırladığımız sosumuzdan, daha sonra tekrar patlıcan, tekrar sos koyalım, üzerine yarım su bardağı su koyup pişirmeye bırakalım.
Piştikten sonra ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

İmam Bayıldı (Hatay Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst