AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

iMac modeli nedir?

Editör

Yeni Üye

iMac modeli nedir?​

iMac, Apple tarafından tasarlanıp üretilmiş Macintosh masaüstü bilgisayar ailesinin hepsi bir arada modelidir. Ağustos 1998’de piyasaya sürülmesinden bu yana Apple’ın en çok bilinen ürünlerinden biri oldu.

Apple bilgisayar işletim sistemi nedir?​

Tüm Mac bilgisayarlar, Apple’ın “Mac OS X” işletim sistemi ile çalışırlar. Ancak 2006’dan bu yana üretilen modellerde sabit sürücüyü bölerek Mac’e Windows kurmak da mümkündür. Mac bilgisayarlar ile kelime işleme, müzik ve video oynatma, oyun oynama, internet erişimi gibi tüm genel işlemler gerçekleştirilebilir.

macOS işletim sistemi kaç gb?​

macOS işletim sistemi kaç gb?
* Sisteminizi macOS Sierra veya daha yeni bir macOS sürümünden yükseltiyorsanız macOS Big Sur için 35.5 GB kullanılabilir depolama alanı gerekir. Sisteminizi daha önceki bir macOS sürümünden yükseltiyorsanız macOS Big Sur için 44.5 GB kullanılabilir depolama alanı gerekir.

macOS 1015 nasıl indirilir?​

macOS 1015 nasıl indirilir?
macOS 10.15 Catalina güncellemesini yüklemek için yapmanız gerekenler oldukça basit. Mac’inizin sol üst köşesindeki Apple simgesine tıkladıktan sonra Sistem Tercihleri > Yazılım Güncellemesi yolunu takip etmeniz yeterli.

Apple hangi işletim sistemini kullanıyor?​

iOS
- iPhone OS 1 – “OS X” den türetilmiştir.
- iPhone OS 2.
- iPhone OS 3.
- iOS 4.
- iOS 5.
- iOS 6.
- iOS 7.
- iOS 8.

MacBook kaç gb nasıl öğrenilir?​

Ekranınızın köşesindeki Apple menüsünü  tıklayıp Bu Mac Hakkında’yı seçin. Bu pencerede model adı ve seri numarası da dahil olmak üzere Mac’inizle ilgili genel bilgiler görüntülenir.

MacBook Air Sistem kaç gb?​

MacBook Air Sistem kaç gb?
1.2 GHz 4 çekirdekli Intel Core i7, 3.8 GHz’e kadar Turbo Boost ve 8 MB L3 önbellek. 16 GB 3733 MHz LPDDR4X bellek. 512 GB, 1 TB veya 2 TB SSD.

Mac işletim sistemi nasıl yükseltilir?​

Mac işletim sistemi nasıl yükseltilir?
Başlamadan önce, Mac’inizi yedeklemenizi öneririz….Mac’te macOS’i güncelleme
- Ekranınızın köşesindeki Apple menüsünü  tıklayıp Sistem Tercihleri’ni seçin.
- Sistem Tercihleri penceresinde, Yazılım Güncelleme’yi tıklayın.
- Şimdi Güncelle veya Şimdi Yükselt’i tıklayın:

iMac modeli, Apple'ın Macintosh masaüstü bilgisayar ailesinin hepsi bir arada modelidir. Ağustos 1998'de piyasaya sürülen iMac, Apple'ın en popüler ürünlerinden biridir.

Apple'ın bilgisayar işletim sistemi ise "Mac OS X" olarak bilinir. Tüm Mac bilgisayarları bu işletim sistemi üzerinde çalışır. Ancak 2006'dan bu yana üretilen modellerde sabit sürücüyü bölerek Windows işletim sistemini de yükleyebilirsiniz. Mac bilgisayarlar genel olarak kelime işleme, müzik ve video oynatma, oyun oynama, internet erişimi gibi birçok işlem için kullanılabilirler.

macOS işletim sistemi depolama alanı gereksinimleri hakkında sorulan soruya yanıt veriyoruz. macOS Big Sur için sisteminizi macOS Sierra veya daha yeni bir sürümden yükseltiyorsanız 35.5 GB kullanılabilir depolama alanı gereklidir. Eğer daha önceki bir macOS sürümünden yükseltiyorsanız, macOS Big Sur için 44.5 GB kullanılabilir depolama alanı gerekecektir.

macOS 10.15 Catalina nasıl indirilir sorusuna ise Mac'inizde güncellemeyi yapmak için sol üst köşedeki Apple simgesine tıklayarak Sistem Tercihleri'ne gidip Yazılım Güncelleme seçeneğini kullanabilirsiniz.

Apple mobil cihazlarında kullanılan işletim sistemi ise iOS'tur. iPhone OS 1'den başlayarak günümüzde iOS 8'e kadar geniş bir gelişim göstermiştir.

MacBook'un kaç GB olduğunu öğrenmek için ekranın köşesindeki Apple menüsüne tıklayıp "Bu Mac Hakkında" seçeneğini seçebilirsiniz. Bu pencerede model adı, seri numarası ve diğer bilgiler görüntülenecektir.

MacBook Air sisteminin özellikleri arasında 1.2 GHz dört çekirdekli Intel Core i7 işlemci, 16 GB LPDDR4X bellek ve 512 GB, 1 TB veya 2 TB SSD depolama seçenekleri bulunmaktadır.

Mac işletim sisteminizi yükseltmek için ise öncelikle Mac'inizi yedeklemeniz önerilir. Daha sonra Apple menüsünden Sistem Tercihleri'ne gidip Yazılım Güncelleme seçeneğini tıklayarak mevcut güncellemeleri yükleyebilirsiniz.

Geri