AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilyas Salman hangi irktan?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İlyas Salman hangi ırktan?​

Arguvan ilçesi Asar mahallesi nüfusuna kayıtlıdır. Uzun yıllardır oynadığı Kürt tiplemeleri nedeniyle Kürt olarak kabul edildi ve bunu açıkça yazanlar da olmuştur. Ancak 2007 yılında kendi yazısında ve kitabındaAlevi – Türkmen bir aileden gelen bir Ateist olduğunu belirtti.

İlyas Salman Adıyamanlı mı?​

İlyas Salman, 1954 yılında Malatya ilinin Arguvan ilçesi Asar Köyü’nde doğdu. Aslen Arguvan, Malatyalıdır. Arguvan ilçesi Asar köyü nüfusuna kayıtlıdır. Malatya Turan Emeksiz Lisesi’nden mezun oldu, konservatuarda eğitim görürken son sınıfta okuldan kovuldu.
Salman evli mi?
Gülser Salmanİlyas Salman / Eşi

İlyas Salman babası kim?​

Vahap Salmanİlyas Salman / Babası

Ilyas salman okuldan neden kovuldu?​

Konservatuvarda okurken son sınıfta okuldan kovuldu ve oyunculuğa İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda başladı.
Ilyas salman kiminle evlidir?
Vahap Salmanİlyas Salman / Kardeşleri
Gülser Salmanİlyas Salman / Karı
İlyas Salman kiminle evlidir?

İlyas Salman’ın kızı var mı?​

Devrim Salmanİlyas Salman / Kızı

İlyas Salman hangi okul mezunu?​

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarıİlyas Salman / Eğitim
İlyas Salman şu anda ne yapıyor?
Son olarak Hasretim Sansürlüdür isimli bir şiir kitabı ve Türksolu dergisindeki makalelerinden oluşan Kırmızı Beyaz isimli bir kitabı çıkmıştır. Kendisi sol görüşlüdür. Türkiye Komünist Partisi’nin Kartal’da yaptığı 1 Mayıs mitingine katılmıştır. Şu anda ise Türksolu dergisinde yazmaktadır.

İlyas Salman torununa ne isim verdi?​

3 yıl önce yaşanan Gezi olaylarına destek veren İlyas Salman, torununun ismini de Efruz Gezi koydu. Cumhuriyet’e konuşan Salman, “Efruz aydınlatan, ışıtan demektir. Gezi de mâlumunuz.” dedi.

Ilyas Salman Kaç kardeşi var?​

İlyas Salman Alevi mi?
Aslen Arguvan, Malatyalıdır. Arguvan ilçesi Asar mahallesi nüfusuna kayıtlıdır. Uzun yıllardır oynadığı Kürt tiplemeleri nedeniyle Kürt olarak kabul edildi ve bunu açıkça yazanlar da olmuştur. Ancak 2007 yılında kendi yazısında ve kitabında Türkmen Alevisi olduğunu belirtti.

Geri