AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iller bankasi ozel mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Iller bankası özel mi?​

26.01.2011 tarihinde T.B.M.M. tarafından kabul edilen ve Resmi Gazete’nin 08.02.2011 tarihli nüshasında yayımlanan 6107 sayılı kanunla “İller Bankası A.Ş.” ismini almıştır. İller Bankası A.Ş. özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özel bütçeli Anonim Şirket statüsünde bir kalkınma ve yatırım bankasıdır.

Asya Kalkınma Bankası Başkanı kimdir?​

Şu anki başkan Takehiko Nakao 2013 yılında görev süresi dolan Haruhiko Kuroda’dan koltuğu devralmıştır. Bankanın Asya-Pasifik bölgesinde 25 saha şubesi olup, Washington, Frankfurt, Tokyo ve Sidney gibi şehirlerde de temsilcieri bulunmaktadır.
Iller bankasının görevi ne?
MADDE 3 – (1) Bankanın amacı; il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile münhasıran bunların üye oldukları mahalli idare birliklerinin finansman ihtiyacını karşılamak, bu idarelerin sınırları içinde yaşayan halkın mahalli müşterek hizmetlerine ilişkin projeler geliştirmek, bu idarelere danışmanlık hizmeti …

Salim Can Karaşıklı kimdir?​

Salim Can KARAŞIKLI 1999-2006 yılları arasında ilk ismi Toprak Yatırım Bankası olan, daha sonra C Bank adını alan ve son olarak ismi Bank Pozitif’e dönüştürülen bankanın genel müdürlüğü ve daha sonra risk yönetiminden sorumlu yönetim kurulu üyeliğini yapmıştır.

On kimin bankası?​

ON – Dijital Bankacılık | Burgan Bank.
Iller bankasının yönetim kurulu hangi kurula karşı sorumludur?
Yönetim Kurulu, Genel Kurula karşı sorumlu karar organıdır. Yönetim Kurulu Genel Müdür dahil yedi üyeden oluşur.
Banka Genel Müdürü, İlgili Bakanın teklifi üzerine Başbakan tarafından atanır ve Genel Müdür 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’na göre Genel Müdür vasıflarını haiz olması zorunludur.
Genel Bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamından vergi iadeleri düşüldükten sonra kalan net tutar üzerinden Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelere %2,85, Büyükşehir ilçe belediyelerine %2,50, il özel idarelerine ise %1,15 olmak üzere toplam %6,50 oranında paranın dağıtımı yapılmaktadır.

Geri