Ilkyardimci kimlik karti nereden alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ilkyardımcı kimlik kartı nereden alınır?​

Siz de İlk Yardımcı olmak için İlk Yardım Eğitim Merkezi bulunan Kızılay Şube Başkanlıklarına başvuru yapabilirsiniz….Nasıl İlk Yardımcı Olunur?

Sağlık Bakanlığı ilk yardım sertifikası nereden alınır?​

İlk Yardım Eğitimi Nereden Alınır? İlk yardım eğitimi, Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ilk yardım eğitim merkezleri tarafından verilmektedir. İlk yardım kursu sonrasında yapılan sınavda başarılı olanlara ilk yardım eğitimi sertifikası veya ilkyardımcı sertifikası verilir.
İlk yardım kimlik kartı ne işe yarar?
bu sertifikaya sahip biri bir hasta veya yaralıya müdahale ettikten sonra hasta ölürse hakkında soruşturma açılmıyor. sertifikaya sahip olmayan biri ilk yardım uygulayıp da şahıs ölürse başı belaya girebilir. ilk yardım eğitimi almamış kişilerin ilk yardım yapması istenmiyor.
Ilkyardim eğitmenliği sertifikası nasıl alınır?
İlk Yardım Eğitmeni Sertifikası İlk Yardım Eğitici Eğitimi toplamda 40 saat sürmekte olup 5 günde tamamlanmaktadır. İlk Yardım Eğitici Eğitimi sonrası İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yapılan sınav sonrasında başarılı olan katılımcılara T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardım Eğitmeni Sertifikası verilmektedir.

İlk yardım sertifikası almak ne kadar sürer?​

Sertifikalı ilk yardım eğitimleri 1 grupta en az 5 en fazla 20 kişi olacak şekilde düzenlenebilir. Eğitim süresi 2 gün (16 saat) olup hem uygulamalı hem teorik konular anlatılmaktadır. Eğitim programı sonunda katılımcılar İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenmiş sınav merkezlerinde teorik ve pratik sınava tabii tutulurlar.

İlk yardım nerede çalışabilir?​

İlk yardım eğitmeni; sürücü kursu, özel okul, ilk yardım eğitim merkezi, kamu ve özel sektörde çalışabilir.

Geri