AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilkyardim isaretleri hangi renk?

Editör

Yeni Üye

İlkyardım işaretleri hangi renk?​

İkaz Levhalarının Boyutları ve Renkleri
Renk | Anlamı veya Amacı
Sarı | Uyarı işareti
Mavi (1) | Zorunluluk işareti
Yeşil | Acil kaçış, ilk yardım işareti
Tehlike yok

Uyarı işaretleri nedir?​

Uyarı işareti: Bir tehlikeye neden olabilecek veya zarar verecek durum hakkında uyarıda bulunan işarettir. Emredici işaret: Uyulması zorunlu bir davranışı belirleyen işarettir. Acil çıkış ve ilkyardım işaretleri : Acil çıkış yolları, ilkyardım veya kurtarma ile ilgili bilgi veren işaretlerdir.

Yasak işareti ne renk?​

Yasak işareti ne renk?
EPY Blog
Renk | Anlamı veya Amacı | Talimat ve Bilgi
Kırmızı | Yasak işareti | Tehlikeli hareket veya davranış
Tehlike alarmı | Dur, kapat, düzeneği acil durdur, tahliye et
Yangınla mücadele ekipmanı | Ekipmanların yerinin gösterilmesi ve tanımlanması
Sarı | Uyarı işareti | Dikkatli ol, önlem al, kontrol et

Dikkat levhasının anlamı nedir?​

Dikkat Levhası T-20; yol üzerinde tehlike uyarı işaretleri ile belirlenen tehlikeler dışında kalan diğer tür tehlikelerden birisinin varlığı hakkında uyarıda bulunmak amacıyla kullanılır. Bu işaretler aynı zamanda, sürücülerin hızlarını düşürmelerini ve daha dikkatli seyretmeleri gerektiğini bildirir.

Zorunluluk belirten iş güvenliği levhası ne renk?​

EPY Blog
Renk | Anlamı veya Amacı | Talimat ve Bilgi
Sarı | Uyarı işareti | Dikkatli ol, önlem al, kontrol et
Mavi (1) | Zorunluluk işareti | Özel bir davranış ya da eylem Kişisel koruyucu donanım kullan
Yeşil | Acil çıkış, ilk yardım işareti | Kapılar, çıkış yerleri ve yolları, ekipman, tesisler
Tehlike yok | Normale dön

İlkyardım işaretleri genellikle yeşil renkte olur ve acil kaçış yollarını, ilk yardım noktalarını veya genel acil durum bilgilerini belirtir. Bu işaretlerin amacı, acil durumlarda insanların kolaylıkla yardım bulabileceği alanları belirtmektir.

Uyarı işaretleri ise genellikle sarı renkte olup, bir tehlikeye veya olası zarara işaret eder. Bu tür işaretler, dikkat çekmek ve insanları uyararak önlem almalarını sağlamak için kullanılır.

Yasak işaretleri ise genellikle kırmızı renkte olur ve tehlikeli hareket veya davranışları belirtir. Bu işaretler genellikle "dur", "kapat", "tahliye et" gibi talimatları içerebilir ve insanları potansiyel tehlikeler konusunda uyarır.

Dikkat levhası ise T-20 olarak adlandırılır ve yol üzerinde tehlike uyarı işaretleri ile belirlenen tehlikeler dışında kalan diğer tür tehlikeler hakkında uyarıda bulunmak amacıyla kullanılır. Sürücülerin hızlarını düşürmelerini ve daha dikkatli seyretmelerini sağlar.

Zorunluluk belirten iş güvenliği levhası ise genellikle mavi renkte olabilir ve özel bir davranış ya da eylemi ifade eder. Bu işaretler genellikle "kişisel koruyucu donanım kullan" gibi talimatları içerebilir ve belirli güvenlik kurallarına uymayı gerektirir.

Geri