AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilkokulda sinif tekrari var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ilkokulda sınıf tekrarı var mı?​

İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esastır. Ancak; istenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerine, velinin yazılı talebi üzerine, ilkokul öğrenimi süresinde bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılabilir.

Lise sınava girmeyen öğrenciler ne yapacak?​

Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapabiliyor. Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmıyor. Yani LGS’ye girmeden en yakın okul için Yerel Yerleştirme ile tercih yapabilecek.
Ilköğretim 1 sınıfta kalma var mı?
İlkokulda sınıfta kalma uygulanmıyor. Aynı zamanda 5, 6, 7 ve 8.sınıflarda ise bir dersten yıl sonu puanı 45’ten az olan öğrencinin sınıfı geçme ya da kalma durumu şube öğretmenler kurulu kararına göre belirleniyor.

Bu sene sınıf tekrarı var mı?​

2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı ştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.

Ilkokulda devamsızlık hakkı kaç gün?​

İlkokulda Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık konusunda bir gün sınırı koymamıştır. Tabi ki bu öğrencinin devamsızlık hakkı sınırsız demek değildir. Yani 1.sınıfta, 2.sınıfta, 3.sınıfta, 4.sınıfta devamsızlık hakkı yoktur. Öğrenciler uzun süre okula gelmezse okul idaresi duruma hemen müdahale etmektedir.
Ilkokullarda Devamsizlik hakkı kaç gün?
İlkokul ve ortaokul öğrencileri için geçen senelerde olduğu gibi 20 günlük devamsızlık hakkı tanınıyor. Lise öğrenciler için ise toplamda 30 gün devamsızlık hakkı tanınıyor. 30 günlük devamsızlık hakkında 10 gün özürsüz ve 20 gün özürlü hakları bulunuyor.
Çocuğunuzun Okul Başarısını Arttırmanın 15 Yolu
- Fiziksel sağlığına özen gösterin.
- Aranızdaki duygu bağını sağlam tutun.
- Düzenli duygu deşarjı sağlayın.
- Kimlik duygusu kazandırın.
- Olumlu yönlerine odaklanın ve takdir edin.
- Kendi sorumluluğunu taşıma fırsatı verin.
- İçsel motivasyonunu canlı tutun.
- Düşünmeye teşvik edin.

Geri