AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilkokulda din kulturu dersi var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ilkokulda din kültürü dersi var mı?​

1948 tarihinde İlkokulların 4. ve 5. sınıflarına isteğe bağlı olarak, program dışı Din Bilgisi Dersi konulmuş ve 1949 Öğretim yılından itibaren de öğretimine başlanmıştır. İlkokullardaki Din Bilgisi Dersi 1950 Eğitim- Öğretim yılından itibaren ise program içerisine alınmıştır.

Ilköğretim dersleri nelerdir?​

ZORUNLU DERSLER :
1. Sınıf Dersleri ve Ders Saatleri 2021-2022
1 sınıf dersleri kaç saat?
Toplam 26 saat zorunlu ders var. 4 saatte Serbest Etkinlikler dersi vardır. Toplam haftalık ders saatleri 30’dur.
Ilkokulda din dersi hangi sınıfta başlıyor?
8 yıllık kesintisiz eğitimin haftalık ders çizelgesi Milli Eğitim Bakanı Uluğbay’ın onayına sunuldu. Yeni çizelgeyle temel derslerin saatleri azalırken, toplu ve bireysel etkinliklere de yer veriliyor. İlköğretim 4. sınıftan itibaren, haftada 2 saat din kültürü ve ahlak bilgisi dersi okutulacak.

Ortaokulda hangi dersler vardır?​

Ortaokulun zorunlu dersleri ise, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve spor, teknoloji ve tasarım ve rehberlik ve kariyer planlama olacak.

5 sınıfta kaç tane ders vardır?​

5. sınıf öğrencileri toplam 29 saat zorunlu ders görmektedir. 6 saat de seçmeli dersler ile birlikte toplamda 5. sınıf öğrencileri 35 saat ders görülmektedir.
İlkokullarda her bir dersin süresi 40 dakikadır. Dersler sabah saat 8:00’da başlar 12:40’ta sona erer. Bir günde altı ders ve 20’şer dakikalık iki teneffüs uygulanır.
Beşinci sınıfta kaç tane ders var?
Ilkokulda gunde kac saat ders var?

Ilkokulda din dersi ne zaman zorunlu oldu?​

Bu doğrultuda, dine mesafeli tek parti iktidarında 1920’li yılların sonundan 1950’li yıllara dek din dersleri müfredat programlarından tamamen çıkarılırken; 1950’lerden itibaren seçmeli din dersi uygulamasına geçildi ve son olarak 1982 Anayasası ile din dersi zorunlu hale getirildi.

Geri