AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilkokul zumre toplantisina kimler katilir?

Editör

Yeni Üye

Ilkokul zümre toplantısına kimler katılır?​

İlkokullarda alan öğretmenleri, kendi alanlarındaki ilçe ve il zümre toplantılarına katılır. Meslekî ve teknik eğitim veren eğitim kurumlarında gerektiğinde uzman, usta öğretici, eğitici personel ve teknisyenler de uygun olan alanlarla birlikte zümre öğretmenler kuruluna katılır.

Okul Zümre toplantısı ne zaman yapılır?​

Okul Zümre toplantısı ne zaman yapılır?
(4) (Değişik: 27/08/2019 tarihli ve 15362682 sayılı Makam Onayı) Zümre toplantıları; ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda, ayrıca ortaöğretim kurumlarında kasım ve nisan ayları içinde eğitim kurumu müdürlüğünce planlanan tarihte bir iş günü içinde yapılır.

Zümre toplantılarında ne yapılır?​

Zümre toplantılarında ne yapılır?
özel eğitim kurumlarında yöneticilerin ve öğretmenlerin yılın belirli zamanlarında toplanarak öğrencilerle ilgili kararlar aldığı, öğretim teknikleri üzerine tartıştığı,plan ve programlarını gözden geçirdiği toplantı çeşidi.

Okul Zümre başkanı kim olur?​

Cevap:Alanında tek öğretmen olan okullarda Zümre Öğretmenler Kurulu Okul müdürü veya görevlendireceği Müdür yardımcısı Kurul başkanı öğretmen ise zümre başkanı olarak tanımlanır.

Okul Zümresi ve ilçe zümresinden önce mi?​

Okul Zümresi ve ilçe zümresinden önce mi?
biz her sene önce ilçede yaparız zümreyi. orada alınan kararlara göre kendi okulumuzda yaparız. benim bildiğim önce genel zümre sonra okul zümresi yapılır. diğer türlü biraz abes olur gibi geliyor bana ..

Zümreye müdür yardımcısı katılır mı?​

Zümreye müdür yardımcısı katılır mı?
Cevap: Zümre Toplantıları: Eğitim kurumunda aynı sınıfı okutan veya alanı aynı olan öğretmenlerden oluşur. Alanında bir öğretmen olması durumunda zümre toplantısı, müdür veya müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısı ile yapılır.
2021 2022 zümre toplantısı ne zaman?​
31 Ağustos – 24 Eylül 2021 12 Tüm Örgün Eğitim Kurumlarında Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantıları 31 Ağustos 2021 Salı 13 Eğitim Kurumu Sınıf/Alan Zümre Kurulu 31 Ağustos 2021 Salı 14 Eğitim Kurumu Sınıf/Alan Zümre Başkanları Kurulu 1 Eylül 2021 Çarşamba 15 İlçe Sınıf/Alan Zümreleri 2 Eylül 2021 Perşembe 16 İl …

Zümre toplantısı ne zaman 2021?​

Zümre toplantısı ne zaman 2021?
d) İl Sınıf/Alan Zümreleri 6 Eylül 2021 tarihinde, e) Ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9 uncu sınıflarına yönelik rehberlik çalışmaları ise 6 -10 Eylül 2021 tarihleri arasında, f) Diğer Kurullar ise Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi hükümlerine uygun olarak yapılacaktır.

Eğitimde zümre ne demek?​

Eğitimde zümre ne demek?
Zümre öğretmen aynı sınıfları okutan branş ve sınıf öğretmenlerde oluşur ve zümre öğretmenler kurulu toplantısı her eğitim öğretim yılı başında, ortasında ve sonunda gerçekleştirilir. İhtiyaç olması halinde ise daha fazla toplantı yapılabilir.

Zümre odası ne demek?​

liselerde falan olur bu, kimya, fizik, edebiyat gibi branşların öğretmenlerinin arada bir toplandıkları odalardır.

Okul Zümre Başkanı ne demek?​

Okul Zümre Başkanı ne demek?
Madde 16-Zümre başkanı; aynı dersin veya birbirine yakın derslerden meydana gelen grupların öğretiminde görevli öğretmenlerin başkanıdır. Başkanı bulunduğu ders veya derslerle ilgili eğitim-öğretim etkinliklerinin planlı bir şekilde yapılmasından sorumludur.

Ilçe zümre kaç defa yapılır?​

Ilçe zümre kaç defa yapılır?
(5) İlçe sınıf/alan zümre toplantıları; ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda yapılır.

Okul Zümresi nasıl yapılır?​

Ancak ilkokullarda zümreler; aynı sınıfı okutan öğretmenler ile varsa o sınıfta/sınıflarda derse giren alan öğretmenlerinden oluşur. Ayrıca ilkokullarda aynı sınıfı okutan sınıf öğretmenlerinden her sınıf seviyesinde sınıf zümre başkanı ve varsa aynı alan öğretmenlerinin her birinin alan zümre başkanı seçilir.

Öğretmenlerin yönetimle ilgili yetki ve sorumlulukları nelerdir?​

Öğretmenlerin yönetimle ilgili yetki ve sorumlulukları nelerdir?
(4) Okulun her türlü eğitim ve öğretim çalışmalarında görev alan öğretmenlerin görev ve sorumlulukları şunlardır: a) Eğitim ve öğretim standartlarının geliştirilmesi, okul ve çevre ilişkisinin kurulması ve gelişmesine katkı sağlar, işleyişte yönetime yardımcı olur. Tutum ve davranışlarıyla öğrencilere örnek olur.

Il zümresine katılmak zorunlu mu?​

Il zümresine katılmak zorunlu mu?
Eğer onayda sizin adınıza özel bir görevlendirme yoksa katılmasanız da ceza veremezler. Eğer adınıza bir onay gelmiş ise yapacak bir şey yok, o zaman katılmak zorundasınız. Sözünü ettiğim şartlar sağlandığında katılmazsanız 1 gün göreve gelmemek suçu ile soruşturma açılır.

Zümre toplantıları, eğitim kurumlarında öğretmenlerin belirli periyotlarda bir araya gelerek öğrencilerin eğitim-öğretim sürecini ele aldığı önemli etkileşim platformlarıdır. İlkokullarda alan öğretmenleri, ilçe ve il zümre toplantılarına katılarak bir araya gelirler. Ayrıca meslekî ve teknik eğitim veren kurumlarda uzmanlar, usta öğreticiler, eğitici personel ve teknisyenler de uygun alanlarda zümre öğretmenler kuruluna katılabilirler.

Zümre toplantıları genellikle ders yılı başında, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda yapılır. Ortaöğretim kurumlarında ise kasım ve nisan ayları içinde planlanan tarihte gerçekleştirilir. Bu toplantılarda öğretmenler, öğrencilerin durumunu değerlendirir, öğretim teknikleri üzerine tartışır, plan ve programları gözden geçirirler.

Zümre toplantılarında genellikle zümre başkanı olarak okul müdürü veya müdür yardımcısı görev alır. Özellikle alanında tek öğretmen olan okullarda zümre başkanı olarak tanımlanan kişi, zümre toplantılarını yönetir.

Okul zümresi genellikle ilçe zümresinden önce yapılır. Öğretmenler ilçe düzeyinde bir araya gelerek alınan kararlara göre kendi okullarında zümre toplantısını gerçekleştirirler. Bu şekilde daha koordineli bir çalışma sağlanmış olur.

Zümre toplantılarına müdür yardımcısı da katılabilir. Özellikle alanında tek öğretmen olan durumlarda zümre toplantısı, müdür veya görevlendireceği müdür yardımcısı ile birlikte yapılır.

Zümre toplantıları genellikle eğitim öğretim yılı başında, ortasında ve sonunda gerçekleştirilir. Öğretmenler bu toplantılarda öğrencilerin durumunu değerlendirir, öğretim metodları üzerine fikir alışverişi yapar ve ihtiyaç duydukları durumlarda ek toplantılar düzenlerler.

Öğretmenlerin yönetimle ilgili görev ve sorumlulukları arasında eğitim ve öğretim standartlarının geliştirilmesi, okul ve çevre ilişkisinin kurulmasına katkı sağlama, yönetime destek olma ve öğrencilere örnek olma gibi önemli görevler yer alır.

Il zümre toplantıları, ilçe düzeyinde ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda yapılır. Öğretmenler bu toplantılarda il genelindeki eğitim konularını ele alarak bilgi alışverişinde bulunurlar.

Eğitimde zümre, aynı sınıfı okutan branş ve sınıf öğretmenlerinden oluşur ve eğitim-öğretim yılı başında, ortasında ve sonunda gerçekleştirilen toplantılardır. Bu toplantılarda öğretmenler, öğrencilerin durumu, eğitim yöntemleri ve programlar üzerine değerlendirmeler yaparlar.

Zümre odaları genellikle liselerde bulunur ve kimya, fizik, edebiyat gibi farklı branşlardan öğretmenlerin toplantılarını gerçekleştirdiği odalardır.

Okul zümre başkanı, aynı dersin veya birbirine yakın derslerden meydana gelen grupların öğretiminde görevli öğretmenlerin başkanıdır. Zümre başkanı, bulunduğu ders veya derslerle ilgili eğitim-öğretim etkinliklerinin planlı bir şekilde gerçekleşmesinden sorumludur.