İlkokul öğretmenliği için hangi bölüm?
Sınıf Öğretmenliği Bölümü ilkokul çağındaki öğrencileri matematik, sosyal bilgiler ve dil konusunda eğitecek, öğrencileri eğitim yaşamına hazırlayacak ve bu alanda uzmanlaşacak öğrencilerin eğitildiği bölümdür.İlkokul öğretmenliği eşit ağırlık mı?
Sınıf öğretmenliği bölümü ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre EA (Eşit Ağırlık) puan türü ile öğrenci alımı yapmaktadır.Sınıf öğretmenliği için kaç yıl okunur?
Sınıf Öğretmenliği bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Sınıf öğretmeni hangi alanda?
Sınıf Öğretmenliği bölümü bir lisans programıdır ve bölümün amacı çağa uygun ve modern olarak nitelendirilebilecek öğretmenleri yetiştirerek bulundukları eğitim kurumlarındaki öğrencilerine en iyi eğitimi gösterebilecek kişileri yetiştirerek eğitim sektörüne ve öğrencilere fayda sağlamaktır.Sınıf öğretmenliği hangi bölüm eşit ağırlık?
Eşit ağırlık öğretmenlik bölümleri ise şunlardır: Sınıf öğretmenliği, felsefe grubu öğretmenliği, rehberlik ve danışmanlık ve beden öğretmenliği.Eşit ağırlık da hangi bölümler var?
En çok tercih edilen eşit ağırlık meslek grupları ekonomi, ekonomi ve finans, el sanatları tasarımı ve üretimi, enerji yönetimi, elektronik ticaret ve teknoloji yönetimi, felsefe, felsefe grubu öğretmenliği, girişimcilik, grafik tasarım, gayrimenkul geliştirme ve yönetimi, gümrük işletme, havacılık yönetimi, hukuk …
Okula hazırlıkta önemli bir konuma sahip olan bu bölüm, bu güne kadar yapılan alımlarda YGS 5 puanından alım yaparken, 2017 yılı itibariyle Türkçe-Sosyal 1 (TS-1) bölümünden, yani sözelden alım yapacak.
4 yıllık Üniversite mezunu (lisans), 2 yıllık Üniversite mezunu (ön lisans) ve emekli olmuş olan öğretmenler bu görevi yapabilmektedir. Lise düzeyinde veya daha aşağısında eğitim alan kişiler ücretli öğretmen olmak için başvuru yapamaz.
Sınıf öğretmeni olmak için ne okumak gerekir?
Sınıf öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü okumak gerekmektedir. Sınıf öğretmeni, eğitim kurumlarında, ilköğretim çağındaki öğrencilere Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, hayat bilgisi ve tarih gibi temel eğitimler verir.