AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilkokul karnesinde gelistirilmeli ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İlkokul karnesinde geliştirilmeli ne demek?​

Burada küçük sınıflarda “geliştirilmeli, iyi, pekiyi” den oluşan 3 değerlendirme var. Veli olarak önce burayı okuyun. Burada “geliştirilmeli “kısmı işaretlenmişse, sizin eksik yaptığınız, çocuğunuzun yetersiz kaldığı bir alan var demektir. Tatil sonrası öğretmenle de iletişime geçerek, yapılan hataları düzeltebiliriz.

Karnede iyi kaç demek?​

Karnede iyi kaç demek?
bu sistem gelişim raporu sisteminin karneye uyarlanması. o yüzden herhangi bir not aralığı yok. ama siz kendinize ölçüt yapar, kriterlerinizi belirleyebilirsiniz. 85-100=çok iyi gibi.

Geliştirilmeli kaç puan?​

Öğrenci davranışları 1, 2, 3, 4 ve 5 inci sınıflarda “(1) Geliştirilmeli”, “(2) İyi”, “(3) Çok iyi” şeklinde; 6, 7 ve 8 inci sınıflarda ise “(1) Yetersiz”, “(2) Geliştirilmeli”, “(3) Orta”, “(4) İyi”, “(5) Çok iyi” şeklinde değerlendirilir.

75 puan kaç oluyor lise?​

75 puan kaç oluyor lise?
PUAN DEĞERLERİ VE DERECELERİ 70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar iyi, 60,00 – 69,99 puan aralığında olanlar orta, 50,00 – 59,99 puan aralığında olanlar geçer, 0 – 49,99 puan aralığında olanlar geçmez olarak kabul edilir.

1 sınıf karne verilecek mi?​

Yeni kararla ilk dönem ilkokul ve ortaokulda etkinlik notlarına göre karne verilecek. Liselerde ise karne verilmeyecek. KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK? Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitimin 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar uzatıldığını açıkladı.

77 puan kaç oluyor?​

77 puan kaç oluyor?
4’lük not sistemine
Harfli Notu | Katsayısı | (GNO)’nın 100 puan üzerinden karşılığı
BB | 3,00 | 78
77
76
75

76 puan kaç oluyor?​

Notlar – Not Ortalamaları
Puan | Dönem Ders Notu | Statü
80-84 | BB | Başarılı
75-79 | CB | Geçer
70-74 | CC | Geçer
65-69 | DC | Koşullu Geçer

İlkokul karnesinde "geliştirilmeli" ifadesi çocuğunuzun belirli bir alanda eksik olduğunu gösterir. Bu durumda eksiklikleri tespit etmek ve gelişimini desteklemek için öğretmeniyle iletişime geçmek önemlidir.

Karnede "iyi" sınıflandırması konusunda belirli bir not aralığı yoktur. Ancak genelde 85-100 arası puanlar "çok iyi" olarak değerlendirilebilir.

Öğrenci davranışları değerlendirilirken, 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıflarda "Geliştirilmeli", "İyi", "Çok İyi" şeklinde puanlamalar yapılırken, 6-8. sınıflarda "Yetersiz", "Geliştirilmeli", "Orta", "İyi", "Çok İyi" şeklinde değerlendirme yapılır.

Lise için ise puan aralıkları şu şekildedir: 70,00 - 84,99 puan arasındakiler "iyi", 60,00 - 69,99 puan arasındakiler "orta", 50,00 - 59,99 puan arasındakiler "geçer", 0 - 49,99 puan arasındakiler ise "geçmez" kabul edilir.

2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminde ilkokul ve ortaokullarda etkinlik notlarına göre karne verilecektir. Ancak liselerde karne verilmeyecektir.

77 puanın 4'lük not sistemine göre karşılığı BB'dir ve katsayısı 3,00'dir.

76 puan ise genelde "başarılı" olarak kabul edilir ve 80-84 puan aralığındaki dönem ders notlarına denk gelir.