AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilkokul 4 sinif ogrencilerine asagidaki disiplin cezalarindan hangisi verilebilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Ilkokul 4 sınıf öğrencilerine aşağıdaki disiplin cezalarından hangisi verilebilir?​

MADDE 163- (1) Öğrencilere, disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiillerinin niteliklerine göre; a) Kınama, b) Okuldan kısa süreli uzaklaştırma, c) Okul değiştirme, ç) Örgün eğitim dışına çıkarma cezalarından biri verilir.

Ilkokul disiplin cezası var mi?​

Ilkokul disiplin cezası var mi?
İlköğretimde disiplin cezası taslağı Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü, ilköğretim okullarının 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin “olumsuz” davranışlarına disiplin cezası verilmesine ilişkin, yönetmelik taslağı hazırladı.

Özel eğitim öğrencisi devamsızlıktan sınıfta kalır mı?​

(3) (Değişik ibare:RG-10/7/2019-30827) Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alan öğrenciler ile özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz.

Evde eğitim hafta sonu olur mu?​

Evde eğitim hafta sonu olur mu?
ğ) Evde eğitim hizmetinden yararlanan öğrencilere verilen eğitim hizmetleri, bilişim teknolojileri de kullanılarak desteklenir. h) Evde eğitim hizmeti hafta içi verilebileceği gibi hafta sonları da verilebilir.
Ortaokul disiplin cezası nasil verilir?​
Uyarma yaptırımı, öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu tarafından verilir. Yaptırım e-Okul sistemindeki öğrenci bilgileri bölümüne işlenir. Öğrenci velisi, öğrenci hakkında verilen kararlara karşı tebliğ tarihinden itibaren beş iş günü içinde okul müdürlüğüne itirazda bulunabilir.

Öğretmene disiplin cezası nasıl verilir?​

Öğretmene disiplin cezası nasıl verilir?
1) Uyarı, kınama ve aylıktan kesme cezaları disiplin amirleri (okul müdürü) tarafından verilir. 2)Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ise, görevlinin bağlı olduğu kurumdaki disiplin kurulunun kararı alındıktan sonra atamaya yetkili amirler tarafından (İl- ilçe Mem) verilebilmektedir.

Ilkokulda kınama cezası nedir?​

Kınama yaptırımı, öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu tarafından verilir. Kınama cezası alan öğrenciye o eğitim ve öğretim yılı içinde teşekkür, takdir ve onur belgesi verilmez. Yaptırım e-Okul sistemindeki öğrenci bilgileri bölümüne işlenir.

Ilkokulda okuldan atılma var mi?​

Ilkokulda okuldan atılma var mi?
Okuldan atılma yok Mecburi ilköğretim çağı dışına çıkmadıkça, öğrencinin okulla ilişiği kesilmeyecek. Öğrenim belgesi ile okulla ilişiği kesilen öğrencilerin kayıtları, açık öğretim ortaokuluna e-okul sistemi üzerinden yapılacak.

Özel eğitim öğrencileri devamsızlıktan muaf mı?​

Milli Eğitim Bakanlığınca, Kovid-19 salgınının devam ettiği süre dahilinde, kronik rahatsızlığını sağlık kurulu raporuyla belgelendiren öğrenciler ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, velilerinin yazılı talebi dikkate alınarak okula devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacak.

Evde eğitim hizmeti haftada kaç saat?​

Evde eğitim hizmeti haftada kaç saat?
Özel eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 14 üncü maddesi 2 nci fıkrasının (a) bendinde “Öğrencinin evde eğitim hizmeti kapsamında alacağı haftalık ders saati, sorumlu olduğu eğitim programı esas alınarak ilköğretim kademesinde veya özel eğitim programı uygulanan ortaöğretim kademesinde bir okula kayıtlı olanlar için …
Evde eğitim ders süresi kaç dakika?​
Bir “evde eğitim öğrencisi 30 saate kadar ders alabilir. Ancak bunu farklı öğretmenlerden almak durumundadır. Bu durumda bir öğretmen öğrencinin 8 saatlik dersine girerken başka bir öğretmen de başka 8 saate kadar dersine girebilecek.

Bir öğretmene soruşturma nasıl açılır?​

Bir öğretmene soruşturma nasıl açılır?
Öğretmenin vereceği ifade yazılı yada sözlü olarak ta olabilir. Disiplin kurulu başkanın çağrısı üzerine disiplin kurulu toplanır ve disipline konu olan olay yada şikayetin araştırılması yapılarak bir karar verilir. Disiplin kurulunda alınan karar öğretmene tebliğ edilir. Daha sonra işleme alınır.

Öğretim görevlileri hangi kanuna tabi?​

MADDE 2. Bu Kanun 4.11.1981 tarih ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi üniversite öğretim elemanlarının aylık, ödenek ve sair özlük haklarını kapsar.

Öğretim görevlileri devlet memuru mu?​

Öğretim görevlileri devlet memuru mu?
Yani belirli açılardan 657 sayılı Kanun hükümleri kendilerine uygulansa bile öğretim elemanları hukuki statü anlamında memur olmayıp, 2914 sayılı Kanun ile 2547 sayılı Kanun hükümlerine tabi bulunmaktadır.

Öğretim Görevlisi kadrosu nedir?​

Öğretim üyesi; üniversitelerde kadrolu çalışan, doçent ya da profesör gibi unvanlara sahip olan akademik personeldir. Öğretim üyeleri, YÖK (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı) tarafından denetlenen üniversite, yüksekokul ya da enstitü gibi kurumlarda çalışabilir.

İlkokul 4. sınıf öğrencilerine aşağıdaki disiplin cezalarından hangisinin verilebileceği konusunda bilgi vermek için, ilgili maddeye göre şu cezalar uygulanabilir:

a) Kınama: Öğrencinin olumsuz davranışı nedeniyle uyarı niteliğinde verilen cezadır.
b) Okuldan kısa süreli uzaklaştırma: Belirli bir süre için öğrencinin okuldan uzaklaştırılması cezası.
c) Okul değiştirme: Öğrencinin disiplinsiz davranışları nedeniyle başka bir okula nakledilmesi cezası.
ç) Örgün eğitim dışına çıkarma: Öğrencinin resmi eğitim sisteminden geçici veya kalıcı olarak çıkarılması cezası.

Bu cezalar, öğrencilerin davranışlarına ve fiillerine göre belirlenir ve ilgili maddeye uygun şekilde uygulanır. Bu cezalar öğrencilere olumsuz davranışlarının sonuçlarını anlamalarına ve düzeltmelerine yardımcı olmak amacıyla verilir.

Geri