AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilkogretimde basarisiz olan ogrencilerin bir ust sinifa devamina veya sinif tekrarina hangi kurul karar verir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ilköğretimde başarısız olan öğrencilerin bir üst sınıfa devamına veya sınıf tekrarına hangi kurul karar verir?​

Ders yılı sonunda veya yetiştirme kursu bitiminde başarısız dersi veya dersleri olan öğrencilerin durumu öğrenci başarısının değerlendirilmesi esaslarına göre şube öğretmenler kurulunda görüşülür. Kurul kararıyla sınıf geçen öğrencilerin notları değiştirilmez.

Öğretmen öğrencinin çantasını arayabilir mı?​

Okullarda okul müdürünün görevlendirmesiyle yöneticilerin ve öğretmenlerin, öğrencilerin -cinsiyetleri dikkate alınmak suretiyle- gerektiğinde üst ve çantalarını okulda güvenli bir öğretim ortamı sağlamak amacıyla arayabileceği, okula getirilmesi yasaklanmış malzeme bulunduğunda geçici olarak el koyabileceği, bu arama …

Öğretmen sınıfını değiştirebilir mi?​

Öğretmen sınıfını değiştirebilir mi?
(2) İlkokullarda sınıf öğretmenleri, okuttukları sınıfı bir üst sınıfta da okuturlar. Ancak istekleri yönetimce uygun görülmesi hâlinde başka bir sınıfı da okutabilirler.

Sınıf tekrarı nasıl olur?​

Sınıf tekrarı nasıl olur?
Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı aştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır. Ayrıca lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.

Ilkokulda öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu var mı?​

Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulu ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokulunda kurulur hocam. ilkokullarda olmaz. Yönetmeliğin 57. maddesinde bu durumdan bahsedilmiştir.

Lisede kaç kez sınıf tekrarı yapılabilir?​

Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.

Üniversitede sınıf tekrarı nasıl olur?​

Üniversitede sınıf tekrarı nasıl olur?
Genel not ortalaması (GNO) 2.00’nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80’in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00’ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.

İlköğretimde başarısız olan öğrencilerin bir üst sınıfa devamına veya sınıf tekrarına karar verme süreci, tamamen öğrenci başarısının değerlendirilmesi esaslarına göre yönetilir. Bu değerlendirmeyi yapan kurul ise genellikle şube öğretmenler kuruludur. Şube öğretmenler kurulu, öğrencilerin ders yılı sonunda veya yetiştirme kursu bitiminde başarısız oldukları dersleri değerlendirir ve bu değerlendirme sonucunda öğrencinin bir üst sınıfa geçip geçmeyeceğine ya da sınıf tekrarı yapmasına karar verir. Karar verilirken öğrencinin genel başarısı, ders notları ve devamlılığı gibi faktörler göz önünde bulundurulur.

Öğrencinin çantasının aranması konusunda ise okul müdürünün görevlendirmesiyle yöneticilerin ve öğretmenlerin, gerektiğinde öğrencilerin üst ve çantalarını okulda güvenli bir öğretim ortamı sağlamak amacıyla arayabileceği belirtilmektedir. Bu durumda cinsiyetler dikkate alınarak yapılacak aramalarda öğrencilerin çantaları ve üstleri kontrol edilebilir, okula getirilmesi yasaklanmış malzemeler bulunduğunda geçici olarak el konulabilir.

Sınıf tekrarı ise öğrencinin okula mazeretsiz şekilde devam etmemesi durumunda veya yıl sonunda ortalamasının belirli bir sınırın altında olması durumunda gerçekleşebilir. Özellikle lise düzeyinde, belirli sınırların aşılması durumunda sınıf tekrarı yapılabilir. Lisede 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenciler doğrudan sınıf tekrarı yaparlar.

Lisede sınıf tekrarı ise hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılabilir. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı yapılması durumunda öğrencilerin okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.

Üniversitede ise sınıf tekrarı genel not ortalaması ve dönem not ortalaması şeklinde belirlenen kriterlere bağlı olarak gerçekleşir. Genel not ortalaması 2.00’nin altında ve dönem not ortalaması iki yarıyıl üst üste 1.80’in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar ve notlarını düzeltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.

Geri