AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilkogretimde basarisiz olan ogrencilerin bir ust sinifa devamina veya sinif tekrarina asagidaki kurullardan hangisi karar verir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ilköğretimde başarısız olan öğrencilerin bir üst sınıfa devamına veya sınıf tekrarına aşağıdaki kurullardan hangisi karar verir?​

Nakil belgelerinin hatalı düzenlenmesi veya geç ulaşması nedeniyle bir üst sınıfa devam eden öğrenciler, durumları tespit edildiğinde okul müdürlüğünce olması gereken sınıfa alınırlar.

Okul Müdürü öğretmenin sınıfını değiştirebilir mi?​

Okul Müdürü öğretmenin sınıfını değiştirebilir mi?
sene ortasında öğretmeni olan sınıf dağılamaz hocam öğretmen yoksa bile dağıtılamaz norm küçültme işlemi bu planlamalar haziran ve eylülde yapılırile bildirilir.Yasal değil velilerinle konuş, izin verme.Müdürler Tanrı nın yeryüzündeki gölgesi değil keyfibir uygulama.

Tam zamanlı kaynaştırma öğrencisi sınıfta kalır mı?​

Tam zamanlı kaynaştırma öğrencisi sınıfta kalır mı?
(3) (Değişik ibare:RG-10/7/2019-30827) Tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alan öğrenciler ile özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz.

Okul müdürü öğretmene hangi görevleri verebilir?​

Müdür; kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, program ve emirlere uygun olarak okulun bütün işlerini düzenlemeye, yürütmeye ve denetlemeye yetkilidir. Müdür, kalite yönetimi anlayışına uygun olarak okulun yönetilmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesinden sorumludur.

Öğretmenlerin yönetimle ilgili yetki ve sorumlulukları nelerdir?​

Öğretmenlerin yönetimle ilgili yetki ve sorumlulukları nelerdir?
(4) Okulun her türlü eğitim ve öğretim çalışmalarında görev alan öğretmenlerin görev ve sorumlulukları şunlardır: a) Eğitim ve öğretim standartlarının geliştirilmesi, okul ve çevre ilişkisinin kurulması ve gelişmesine katkı sağlar, işleyişte yönetime yardımcı olur. Tutum ve davranışlarıyla öğrencilere örnek olur.

Kaynaştırma öğrencisi sınıf tekrarı yapar mı?​

Kaynaştırma öğrencisi sınıf tekrarı yapar mı?
Kaynaştırma yolu ile eğitimlerine devam eden özel eğitim gerektiren öğrencilere, başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz. Bu öğrenciler için okulun BEP Geliştirme Birimi tarafından Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı hazırlanır. Bu öğrenciler, planında yer alan amaçlara göre değerlendirilir.
Kaynaştırma raporu kaç yıl geçerli?​
RAM RAPORU SÜRESİ NE KADARDIR? RAM raporları genellikle 1 yıllık olarak düzenlenir. Bireyin ekstra bir özel durumu var ise 6 aylık, bazı durumlarda da 2 yıllık olarak düzenlenebilir.

**Nakil belgelerinin hatalı düzenlenmesi veya geç ulaşması nedeniyle bir üst sınıfa devam eden öğrenciler, durumları tespit edildiğinde okul müdürlüğünce olması gereken sınıfa alınırlar.**

Bu durumda, ilköğretimde başarısız olan öğrencilerin bir üst sınıfa devamına veya sınıf tekrarına karar verme yetkisi okul müdürlüğüne aittir. Nakil belgelerinin hatalı düzenlenmesi veya geç ulaşması gibi nedenlerle öğrencilerin geçici olarak üst sınıfa devam etmesi durumunda, okul müdürü öğrencinin durumunu tespit ederek uygun sınıfa alır.

**Okul Müdürü öğretmenin sınıfını değiştirebilir mi?**

Okul Müdürü, sene ortasında öğretmenin olan sınıfı dağıtmamalıdır. Öğretmen yokluğu durumunda da norm küçültme işlemi yapılamaz ve öğrenciler dağıtılamaz. Bu tür planlamalar genellikle haziran ve eylül aylarında yapılmalı ve velilere bildirilmelidir. Yasal prosedürlere uygun olarak hareket etmek önemlidir ve müdürlerin keyfi uygulamalardan kaçınması gerekmektedir. Velilerle iletişime geçilerek durum hakkında bilgi verilmeli ve veli izni alınmalıdır.

**Tam zamanlı kaynaştırma öğrencisi sınıfta kalır mı?**

Tam zamanlı kaynaştırma öğrencileri ve özel eğitim sınıflarında eğitim gören öğrenciler, başarısızlık durumlarında sınıf tekrarı yaptırılmazlar. Bu öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yapılmaz ve okulun BEP Geliştirme Birimi tarafından Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı hazırlanır. Öğrenciler, planlarındaki hedeflere göre değerlendirilir.

**Okul müdürü öğretmene hangi görevleri verebilir?**

Okul Müdürü, kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, program ve emirlere uygun olarak okulun işlerini düzenlemeye, yürütmeye ve denetlemeye yetkilidir. Müdür, okulun kalite yönetimi anlayışına uygun olarak yönetilmesinden, değerlendirilmesinden ve geliştirilmesinden sorumludur. Bu çerçevede, öğretmene de eğitim ve öğretim standartlarının geliştirilmesinde, okul ve çevre ilişkilerinin kurulmasında ve yürütülmesinde yardımcı olma görevleri verilebilir.

**Öğretmenlerin yönetimle ilgili yetki ve sorumlulukları nelerdir?**

Okulun eğitim ve öğretim çalışmalarında görev alan öğretmenlerin, eğitim ve öğretim standartlarının geliştirilmesine, okul ve çevre ilişkilerinin kurulmasına ve öğrencilere örnek olacak şekilde tutum ve davranışlar sergilemeye katkı sağlamak gibi sorumlulukları vardır. Öğretmenler, işlerini yasalara ve okulun genel işleyişine uygun olarak yerine getirmelidirler.

**Kaynaştırma öğrencisi sınıf tekrarı yapar mı?**

Kaynaştırma yoluyla eğitim alan özel eğitim gerektiren öğrencilere, başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz. Bu öğrenciler için bireyselleştirilmiş eğitim planları oluşturulur ve planlarındaki hedeflere göre değerlendirilirler.

**Kaynaştırma raporu kaç yıl geçerli?**

Kaynaştırma raporları genellikle 1 yıllık olarak düzenlenir. Ancak bireyin özel durumuna göre 6 aylık veya 2 yıllık raporlar da verilebilir. Bu raporlar, öğrencinin eğitim ihtiyaçları ve durumuna göre belirlenir ve süreleri doktor tarafından uygun görülür.

Geri