Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ilkogretim ve egitim kanunu nedir?

Editör

Yeni Üye

İlköğretim ve eğitim kanunu nedir?​

Madde 1 — İlköğretim, kadın erkek bütün Türklerin millî gayelere uygun olarak bedenî, zihnî ve ahlâkî gelişmelerine ve yetişmelerine hizmet eden temel eğitim ve öğretimdir. Madde 2 — İlköğretim, ilköğrenim kurumlarında verilir; öğ renim çağında bulunan kız ve erkek çocuklar için mecburi Dev let okullarında parasızdır.

4 4 4 eğitim sistemi ne zaman kalkacak?​

12 Yıllık Zorunlu Eğitim Sistemi (4+4+4 eğitim sistemi) 2012-2013 döneminde Türkiye’de başlayan eğitim sistemidir.

İlköğretim ve ortaöğretim hangi sınıfları kapsar?​

İlköğretim ve ortaöğretim hangi sınıfları kapsar?
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.

Ortaöğretim ne oluyor?​

Ortaöğretim ne oluyor?
Orta öğretim, ulusal eğitim sisteminde belirlediği müfredata ve süreçlere göre 14-18 yaşları arasındaki öğrencilerin genel, mesleki ve teknik alanlarda eğitimlerini sürdürebilmesini sağlayan kurum.

4 4 4 eğitim sistemi değişecek mi?​

Yeni kabul edilen “5.1.1961 tarihli ve 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 7 inci maddesinin birinci fıkrasındaki” değişiklikle zorunlu öğretim süresi 12 yıla çıkarılıp kademelerin 4+4+4’e ayrılması istenmektedir.

Ortaöğretim lise mi ortaokul mu?​

İlkokullar ile ortaokullara ilköğretim veya ilköğretim kurumları, liselere ise ortaöğretim veya ortaöğretim kurumları denilmeye devam edilecektir. Veliler, okul yönetimleri ve mülkî amirler ilköğretim öğrencilerinde olduğu gibi ortaöğretim öğrencilerinin de okula devamını sağlamakla yükümlüdürler.

Ortaöğretim kaçıncı sınıfa kadar?​

Ortaöğretim kaçıncı sınıfa kadar?
Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.

Ortaöğretim mi orta öğretim mi?​

Ortaöğretim mi orta öğretim mi?
“Ortaöğretim mi?” yoksa “Orta öğretim mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Orta öğretim şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ortaöğretim şeklinde olmalıdır.

İlköğretim ve eğitim kanunu, Türk eğitim sisteminin temelini oluşturan ve çocukların milli hedeflere uygun olarak bedensel, zihinsel ve ahlaki yönden gelişimlerine hizmet eden temel eğitim ve öğretimi düzenleyen yasal bir metindir. İlköğretim, ilköğrenim kurumlarında verilir ve öğrenim çağındaki kız ve erkek çocuklar için devlet okullarında parasızdır.

4+4+4 eğitim sistemi, Türkiye'de 2012-2013 döneminde başlayan ve 12 yıllık zorunlu eğitimi içeren bir sistemdir. Türk eğitim sistemi, ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olmak üzere üç kademeden oluşmaktadır.

Ortaöğretim, ulusal eğitim sisteminde belirlenen müfredat ve süreçlere göre 14-18 yaşları arasındaki öğrencilere genel, mesleki ve teknik eğitim imkanı sunan bir kurumdur. Orta öğretim, genelde lise eğitimini ifade eder.

Yeni kabul edilen değişiklikle zorunlu eğitim süresi 12 yıla çıkarılmış ve kademeler 4+4+4 şeklinde ayrılmıştır. İlkokullar ve ortaokullar için ilköğretim, liseler için ise ortaöğretim terimleri kullanılmaya devam edilecektir.

Ortaöğretim, Türk eğitim sisteminde 12 yıllık zorunlu eğitimin bir parçası olup lise seviyesine kadar devam eder. Bu seviyeler sırasıyla ilkokul, ortaokul ve lise olarak düzenlenmiştir.

Doğru kullanımı "ortaöğretim" olan terim, genellikle "orta öğretim" şeklinde yanlış yazılmaktadır. Türk dil kurallarına göre "ortaöğretim" terimi doğru kabul edilmelidir.

Geri