AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilkogretim okullarinin amaclari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İlköğretim okullarının amaçları nelerdir?​

“İlkokulun amacı, her Türk çocuğuna Millî Eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak, iyi bir vatandaş için gerekli olan temel bilgi, be ceri ve alışkanlıkları kazandırmak; onları ilgi, istidat ve kabiliyetleri istikâmetinde millî ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmektir”5.

Ilk okul kaça kadar?​

Ilk okul kaça kadar?
Birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe 4 yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.

İlkokul şök var mı?​

İlkokul şök var mı?
MADDE 36 – (1) Sınıf öğretmenler kurulu aynı sınıf seviyesinde, şube öğretmenler kurulu ise aynı şubede ders okutan öğretmenler ile okul rehberlik öğretmeninden oluşur. Sınıf/şube öğretmenler kurulu ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında oluşturulur, okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokullarda oluşturulmaz.

Ortaokulun amacı nedir?​

Yönetmelikte, ortaöğretim kurumlarının; öğrencileri bedeni, zihni, ahlaki, manevi, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştirmeyi, demokrasi ve insan haklarına saygılı olmayı, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak geleceğe hazırlamayı amaçladığı duyuruldu.

Ilkokullarda Şök kalktı mı?​

Ilkokullarda Şök kalktı mı?
İlkokullarda şök son yönetmelikte kaldırıldı. Şube Öğretmenler Kurulu Toplantıları ilkokul 4.sınıf, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında yapılır. olacak.

Şök ne zaman yapılır Yönetmelik?​

Şök ne zaman yapılır Yönetmelik?
(2) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Kurullar; kasım ve nisan ayları içinde yapılır. İhtiyaç hâllerinde ise eğitim kurumu müdürünün, ilgili müdür yardımcısının, rehberlik öğretmeninin ya da sınıf/şube rehber öğretmeninin talebi ve eğitim kurumu müdürünün uygun görmesiyle toplanır.

İlköğretim ne oluyor?​

İlköğretim; 1 inci maddede belirtilen amacı gerçekleştirmek için kurulmuş dört yıl süreli ve zorunlu ilkokul ile dört yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşan bir Milli Eğitim ve Öğretim Kurumudur. Madde 8 – (Mülga: 16/8/1997 – 4306/9 md.) Madde 9 – (Değişik: 12/10/1983 – 2917/3 md.)

Ilköğretim okulu mu ilkokul mu?​

Ilköğretim okulu mu ilkokul mu?
1997 öncesinde zorunlu öğrenim çağındaki çocukların temel eğitim ve öğretimini sağlamak için devletçe açılan ya da açılmasına izin verilen beş yıllık okuldu. 1997 yılında çıkartılan ve sekiz yıl zorunlu eğitimi öngören yasadan sonra ilkokul, ortaokulla birleştirilerek “ilköğretim okulu” adını almıştır.

İlköğretim okullarının amaçları genel olarak şunlardır:

1. Her çocuğa temel bilgi ve becerileri kazandırmak: Matematik, fen bilimleri, Türkçe, sosyal bilgiler gibi dersler aracılığıyla öğrencilere temel bilgi ve becerilerin kazandırılması hedeflenir.

2. İyi bir vatandaş yetiştirmek: Milli ahlak anlayışına uygun olarak öğrencilerin toplumsal değerlere saygılı, milli ve evrensel değerlere sahip olan bireyler olarak yetişmeleri amaçlanır.

3. İlgi, istidat ve kabiliyetleri geliştirmek: Öğrencilerin bireysel yeteneklerine uygun eğitim imkanları sağlanarak, potansiyellerinin en üst seviyede kullanılması hedeflenir.

4. Milli eğitim genel amaçlarına uygun olarak öğrencileri geleceğe hazırlamak: Öğrencilerin demokrasiye saygılı, insan haklarına önem veren, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip bireyler olarak yetiştirilmesi ön planda tutulur.

Bu amaçlar doğrultusunda ilkokullarda temel eğitim verilirken, ortaokullarda ise öğrencilerin daha da gelişmesi, farklı alanlarda yeteneklerini keşfetmeleri ve geleceğe hazırlanmaları amaçlanır. İlköğretim okulları, ilkokul ve ortaokul kademelerini kapsayarak genel bir eğitim sürecini oluştururlar. Ayrıca, şöyle bir bilgi de paylaşılabilir:

Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) toplantıları, ilkokul 4. sınıf, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında Kasım ve Nisan ayları içerisinde yapılır. İhtiyaç halinde ise eğitim kurumu müdürünün uygun görmesiyle toplantılar yapılabilir.

Özetle, ilköğretim okullarının amacı, öğrencilere temel eğitimi vermek, milli ve evrensel değerlere sahip vatandaşlar yetiştirmek, bireysel yetenekleri geliştirmek ve geleceğe hazırlamaktır. Bu süreç içerisinde ilkokul ve ortaokul kademeleri önemli bir rol oynar.

Geri