AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ilköğretim haftası ne zaman ve niçin kutlanır

haberci

Yeni Üye
ilköğretim haftası ne zaman kutlanır,
ilköğretim haftası anma,
ilköğretim haftası niçin kutlanır
Her yıl Eylül ayının üçüncü haftası ( okulların açıldığı ilk hafta ) İlköğretim Haftası olarak kabul edilmiştir Bu hafta her tarafında okumanın önemi, okulun değeri ve kutsallığı halka anlatılır Okumanın yazmanın önemi, gazete, dergi, radyo ve televizyonlarda hafta boyunca anlatılmaya çalışılır Bu konu üstünde önemle durulur Okulsuz yerlere mektep açılmaya çaba edilir İlköğretimin önemi anlatılır
Okulların açıldığı hafta ilköğretim okullarımızda İlköğretim Haftası olarak kutlanır genellikle bu hafta, Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın radyo, televizyon konuşması ile açılır Okullarımızda törenler düzenlenir Törende konuşan okul müdürü ve öğretmenler; Eğitimin ve öğretimin değerini, yararlarını açıklarlar Okuma yazma bilmenin önemi üstünde dururlar Öğrencilerden okula yeni başlayanlar, düşüncelerini anlatırlar Gerçekte, birey olarak başarıya ulaşmak için en ilk kez okumayı ve yazmayı öğrenmek zorundayız Bilmediklerimizi okuyarak öğreniriz Okuyarak öğrenmek, dinleyerek öğrenmeden daha kalıcı ve önemlidir Kişilerin, önce kendisine, sonradan aile ve çevrelerine yararlı olmaları okumakla mümkün olacaktır Okuma yazma bilmeyen bir kişinin bilgili olması düşünülemez *

İlköğretim Haftası, her yıl Eylül ayının üçüncü haftasında kutlanır ve genellikle okulların açıldığı ilk hafta olarak kabul edilir. Bu hafta boyunca okumanın önemi, eğitimin değeri ve okulun kutsallığı halka anlatılarak vurgulanır. Ayrıca okuma ve yazmanın önemi medya aracılığıyla da halka duyurulmaya çalışılır. İlköğretim Haftası, okulsuz yerlerde okul açılması yönünde çaba gösterilir ve ilk ve ortaöğretimin önemi üzerinde özellikle durulur.

Okulların açıldığı hafta, İlköğretim Haftası çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenlenir. Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın radyo ve televizyon konuşmaları ile başlar ve okullarda çeşitli törenlerle devam eder. Törenlerde okul müdürü ve öğretmenler konuşmalar yaparak eğitimin ve öğretimin değerini vurgularlar. Öğrencilerin düşüncelerini dile getirmesi sağlanarak okumanın ve yazmanın önemi üzerinde durulur.

Okuma ve yazma bilmek, bireylerin kişisel gelişimleri için temel bir gerekliliktir. Bilgiye ulaşmanın en etkili yolu okumak ve öğrenmektir. Okuyarak öğrenmek, dinleyerek öğrenmekten daha kalıcı ve önemlidir. Okuma ve yazma bilmeyen bir bireyin bilgili olması düşünülemez. Dolayısıyla İlköğretim Haftası'nın kutlanması, eğitimin ve öğretimin önemini vurgulayarak bilinçlenmeyi ve gelişmeyi desteklemek amacıyla önemlidir. Bu hafta, eğitim ve öğretimin toplumda hak ettiği değeri bulmasına katkı sağlar.

Geri