AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ilkoğretim haftası ile ilgili yazı yazılar

haberci

Yeni Üye
ilkoğretim haftası yazıları,
ilkoğretim haftasıyla ilgili yazılar,
ilkoğretim haftası ile ilgili yazılar
ilkoğretim haftası hakkında yazı
Bir milletin okur yazar oranı yuksek olursa o millet kalkınır Okumuş ve aydın kişileri fazla olan bir millet, her alanda ilerler Cumhuriyetin ilk yıllarında ulkemizde okuma yazma bilenlerin sayısı azdı Pek cok yerde okul yoktu Ulkemiz Kurtuluş Savaşı'ndan yeni cıkmıştı
Bağımsızlığını kazandıktan sonra, Ataturk'un emriyle her tarafta okuma yazma seferberliği başlatıldı Okullar acıldı Yeni Turk harfleri vatandaşlara oğretildi Her Turk vatandaşının İlkokul oğrenimini gormesi ve tamamlaması zorunlu hale getirildi
Cumhuriyetin ilanıyla beraber eğitim oğretim calışmaları hızlandı Koy, kasaba ve şehirlere okullar yapıldı Okur yazar sayısı gittikce arttı Yardımsever Turk vatandaşları da eğitim oğretim hizmetlerinin gelişmesine yardımcı oldular
Yakın bir zamanda da 8 yıllık kesintisiz eğitim kabul edilerek İlkokul ve Ortaokul birleştirildi ve zorunlu hale getirildi, İlkoğretim okulu olarak adlandırıldı
Her yıl Eylul ayının ucuncu haftası ( okulların acıldığı ilk hafta ) İlkoğretim Haftası olarak kabul edilmiştir Bu hafta boyunca okumanın onemi, okulun değeri ve kutsallığı halka anlatılır Okumanın yazmanın onemi, gazete, dergi, radyo ve televizyonlarda hafta boyunca anlatılmaya calışılır Bu konu uzerinde onemle durulur Okulsuz yerlere okul acılmaya gayret edilir İlkoğretimin onemi anlatılır

İlköğretim Haftası, Türkiye'de her yıl Eylül ayının üçüncü haftasında kutlanan ve eğitim sistemi içerisinde önemli bir yere sahip olan bir haftadır. Bu hafta boyunca eğitim ve öğretimin önemi vurgulanır, okuma yazmanın ve eğitimin toplumun gelişimi üzerindeki etkisi anlatılır. İlköğretim Haftası, Türkiye'nin eğitim tarihinde önemli bir dönüm noktasını temsil eder.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türkiye'de eğitim ve öğretim alanında yapılan büyük atılımlar neticesinde okur yazar oranı giderek artmış, herkesin eğitim hakkına sahip olduğu bir sistem oluşturulmuştur. Okuma yazma seferberliği, yeni Türk alfabesi, zorunlu ilköğretim gibi uygulamalarla Türkiye'nin eğitim seviyesi yükselmiş ve kalkınmasına büyük katkı sağlanmıştır.

İlkokul ve Ortaokulun birleştirilerek zorunlu hale getirilmesiyle ilköğretim okulu kavramı ortaya çıkmıştır. Bu sayede daha fazla öğrenci eğitim alabilmiş ve eğitim süreci daha planlı bir şekilde ilerlemiştir. İlköğretim okulları, Türkiye'nin dört bir yanında yaygın bir şekilde bulunmaktadır ve her çocuğun eğitim hakkını kullanabilmesi sağlanmıştır.

İlköğretim Haftası, bu önemli dönüşümleri ve eğitimin toplumdaki yeri önemini vurgulamak amacıyla kutlanır. Toplumun her kesimine eğitimin değeri, okumanın ve yazmanın önemi anlatılarak eğitim çağrısı yapılır. Bu hafta boyunca, okulların açılmasıyla birlikte eğitim hizmetlerinin daha da geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılır ve ilköğretimin önemi vurgulanır. Bu sayede, Türkiye'nin geleceği için eğitimin ne denli kritik bir noktada olduğu tekrar hatırlatılmış olur.

Geri