AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilke ne demek 4 sinif?

Editör

Yeni Üye

Ilke ne demek 4 sınıf?​

1. Temel düşünce, temel inanç, umde, unsur, prensip: “İlkelerine sıkı sıkıya bağlı, bilinçli ve ödün vermez bir insandı.” -H.

Ilke ne demek ilkokul?​

1. Başka şeylerin kendisinden türediği ilk madde, öğe, unsur; temel bilgi, temel kural. 2. Bir kimsenin, grubun davranma biçimini belirleyen, titizlikle uyulanması gereken kurallar bütünü, prensip; her türlü tartışmanın dışında sayılan öncül, mebde, prensip.
Ilke ne demek ve örnek?​
Temel düşünce, temel inanç, umde, unsur, prensip. Temel bilgi. “Kimyanın ilkeleri.”

Ilke ne demek cümle?​

Ilke ne demek cümle?
İki ve ya daha fazla kavram arasında oluşan ilişkiyi belirten cümleler olarak nitelendirilir. Son olarak ilke kelimesinin TDK karşılığı ise her türlü tartışmanın dışında görülen öncül, umde, prensip ve mebde olarak karşımıza çıkar. “Kimyanın ilkeleri.” “Atomlar cisimlerin ilkeleridir.”

Ilke ne demek din kültürü?​

Ilke ne demek din kültürü?
İlke Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İlke: 1-Temel düşünce, temel inanç, unsur, prensip. 2-Temel bilgi.

Naçiz ne anlama gelir?​

Naçiz TDK Sözlük Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumu kapsamında bakıldığı vakit bu kelimenin anlamı, ‘Önemli olmayan ya da değersiz ve önemsiz’ biçimlerinde ifade edilmektedir.

Beylik ifade şekillerinden kaçınmak ne demek?​

➡Beylik Söz deyiminin anlamı:Etkisi kalmamış, herkesin kullanageldiği söz anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Bir başka açıdan çok yüksek perdeden konuşmak, caka satmak için büyük laflar etmek anlamında da kullanılan bir deyimdir.
Naciz vücudum ne demek?​
değeri olmayan veya değeri çok az olan, önemsiz, kıymetsiz. farsça olumsuzluk ön eki na ile şey anlamına gelen çiz sözcüğünün birleşiminden oluşmuş kelime. atatürk’ün kendinden bahsederken söylediği benim naçiz vücudum sözünü de bu bağlamda benim değersiz varlığım olarak kabul edebiliriz.

Kuralın sözlük anlamı nedir?​

Kuralın sözlük anlamı nedir?
Kural kelimesi, davranışlarımıza yön veren ve uyulması gereken ilkeleri ifade etmek için kullanılmaktadır. Kural TDK Sözlük Anlamı Nedir? Kurak kelimesi Türk dil kurumuna göre; bir sanata, bir bilime, bir düşünce ve davranış sistemine temel olan, yön veren ilke, nizam anlamlarına gelmektedir.

Merhaba! İlk önce "ilke" kelimesinin anlamıyla ilgili açıklamalarda bulunulmuş. İlk olarak TDK'ya göre "ilke", temel düşünce, temel inanç, unsur, prensip anlamlarına gelmektedir. Ayrıca, ilkokul seviyesinde "ilke"nin anlamı; başka şeylerin kendisinden türediği ilk madde, öğe, unsur; temel bilgi, temel kural ve bir kimsenin ya da grubun davranma biçimini belirleyen, titizlikle uyulanması gereken kurallar bütünü, prensip olarak tanımlanmış. Genel olarak, "ilke" kavramı, temel bir düşünceyi, inancı, prensibi ya da belirli bir sistemi ifade etmektedir.

Örnek cümlelerde ise "ilke" kelimesinin kullanımına örnekler verilmiş. Örneğin, "Kimyanın ilkeleri" ifadesiyle kimya biliminin temel prensiplerini kast edebiliriz. Ayrıca, "Atomlar cisimlerin ilkeleridir" ifadesiyle de atomların cisimlerin temel yapı taşları olduğu vurgulanmış.

"Naçiz" kelimesiyle ilgili olarak da, Türk Dil Kurumu'na göre anlamı; 'önemli olmayan, değersiz ve önemsiz' şeklinde tanımlanmış. "Naçiz vücudum" ifadesi ise, kişinin kendi varlığını değersiz ve önemsiz gördüğü bir ifade olarak kullanılabilmektedir.

Son olarak "kural" kelimesinin sözlük anlamı açıklanmış. Genel olarak, "kural" kelimesi davranışları yönlendiren ve uyulması gereken ilkeleri ifade etmektedir. TDK'ya göre ise, kural bir sanata, bir bilime, bir düşünce ve davranış sistemine temel olan, yön veren ilke, nizam anlamlarına gelmektedir.

Geri