Ilk yurumeye baslayan bebek nasil ayakkabi giymeli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ilk yürümeye başlayan bebek nasıl ayakkabı giymeli?​

Bebek için doğru ayakkabının; ayağını sarması, yere temas hissi vermesi, hafif, yumuşak olması yeterlidir. Yüksek konçlu, yani arkası bileği kavrayıp destekleyen, önü ise yumuşak ve geniş olan ayakkabılar tercih edilmelidir.
Çocuklar ayaklarini neden yan basar?
Ayaklardaki içe basmanın çok büyük bir kısmında genetik geçiş söz konusudur ve altta yatan bir sebep yoktur. Diğer sebepler arasında; kalça ekleminin öne dönüklüğünün artmış olması, kaval kemiklerinin içe dönüklüğü, ayak tarak kemiklerinin içe dönüklüğü ve düz tabanlık gösterilebilir.

Yeni yürümeye başlayan bebek evde ayakkabı giymeli mi?​

Akalan, ‘Bebeklerin ayak tabanının tam ortasında 2 yaşına kadar bir yağ (adipoz) dokusu bulunur, bu doku daha sonra yavaş yavaş azalır. Bu nedenle çocuğunuza 2 yaşına kadar özel ayakkabılar giydirmeyin’ dedi. Bebeğin ilk ayakkabısının doğru seçilmesi, ayak sağlığı ve gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Ilk adım ayakkabısı tabanı nasıl olmalı?
Tabanı çok sert, ayak şekillerine göre kıvrılmayan, şekil almayan bir ayakkabı, bebeğinin hem hareket kabiliyetini kısıtlar hem de iskelet ve kas sisteminin zedelenmesine neden olur. Bir ilk adım ayakkabısının burun kısmı en az 40 derece bükülebilmelidir. Bu nedenle satın alırken ayakkabıyı bük, eğ ve esnekliğini ölç.

En iyi ilk adım ayakkabısı hangisi?​

Kifidis ilk adım ayakkabısı Kifidis markası ortopedik ve dayanıklı bebek ayakkabıları üreten, kaliteli ayakkabı markalarından birisi. Kifidis’in ilk adım ayakkabıları sıklıkla tercih ediliyor. Bebek ilk adım botu olarak Kifidis’ten seçtiğimiz bu model, anatomik yapısıyla ayak sağlığını destekliyor.
Ayaklar neden yan basar?
Skolyoz, kifoz gibi omurga rahatsızlıkları, Postür(duruş) bozukluğu, Kas gruplarının bütünsel hareket edememesi gibi faktörler dışa basma bozukluğunu etkilemekte olan sebepler olarak gösterilebilir.

Ayak Basma bozuklukları neden olur?​

Ayak basış problemleri doğuştan, çocukluk döneminde veya ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığın nedeni genetik bozukluklar veya ayak sağlığını olumsuz etkileyecek ayakkabılardan da kaynaklanabilir.
Evde ayakkabı giymek sağlıklı mı?
Arizona Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre evde ayakkabı giymek yarım milyona yakın bakteri taşınmasına sebep olarak sağlık açısından risk taşıyor.

Iyi bir yürüyüş ayakkabısı nasıl olmalı?​

Yürüyüş ayakkabısı esnek olmalıdır. Ayakkabı ayağınıza tam oturmalıdır. Ayak parmaklarınız ayakkabının içinde rahat bir şekilde hareket edebilmelidir. Ayakkabının özellikle topuk bölgesinde yastıklama olması gerekir.
Vicco ayakkabı Ortopedik mı?
Ayak sorunu kişiler için aynı zamanda, Vicco ortopedik modeller sunulmaktadır. Ortopedik modeller ile ayaklarınızda sorun varsa oldukça rahat bir şekilde kullanım sağlayabilirsiniz. Uzun süre ayakta çalışan kişiler için özellikle ortopedik modeller sunulmaktadır.

Phylon taban ne demek?​

Hafif, esnek ve iyi yastıklama performansına sahip phylon ızgaralı tabandır. Kolay ve rahat yürüyüş sağlar. Üst malzemesi ithal çelik anarok malzemedir. Yırtılma ve kopmaya karşı dirençlidir.
Yan basmak nasıl düzelir?
Yetişkinlerde ve Çocuklarda Dışa Basma Tedavisi ABS Fizyoterapi, Footbalance ortopedik tabanlık sistemi ile iğne, ilaç ve ameliyat yöntemine başvurmadan basış bozukluğuna en uygun şekilde çözüm sunar. Bu tabanlıkların en önemli özelliği yüzde 100 kişiye özel üretilmesidir.

Geri