Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ilk yardimda oncelik sirasini asagidaki siralamalardan hangisi gostermektedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ilk yardımda öncelik sırasını aşağıdaki sıralamalardan hangisi göstermektedir?​

İlk yardımda öncelikli olarak yapılması gereken 3 aşama vardır. Bunlar; hastayı/kazazedeyi güvenceli yere almak, (kaza yerinde gerekli emniyet tedbirleri almak.), teşhis koymak/ilkyardım yapmak ve ambulans çağırmaktır.

Bilinci yerinde olmayan ve solunumu olan yaralıya aşağıdaki uygulamalardan hangisi yapılır?​

Bilinci kapalı bütün hasta/yaralılarda solunum yolu kontrol edilmelidir. Çünkü dil geriye kayabilir ya da herhangi bir yabancı madde solunum yolunu tıkayabilir. Önce ağız içine gözle bakılır, eğer yabancı cisim var ise çıkarıldıktan sonra hastaya baş geri çene yukarı pozisyonu verilir.
Bak-dinle-hisset yönteminde ne anlama gelir?
Hasta/yaralının hava yolu açıldıktan sonra, solunum Bak-Dinle-Hisset yöntemi ile değerlendirilir, > Normal solunum yoksa( solunum yoksa veya yetersiz ve düzensiz ise) hemen yapay solunuma başlanır.

İlk yardımda öncelikli olarak yapılması gereken 3 aşama vardır. Bunlar; hastayı /kazazedeyi güvenceli yere almak, (kaza yerinde gerekli emniyet tedbirleri almak.), teşhis koymak /ilkyardım yapmak ve ambulans çağırmaktır.

Ilk yardım ile ilgili gereksinimler uygulamalar ve genel prensipler nelerdir?​

Temel İlk Yardım Bilgileri

İlk yardım aşamaları nelerdir?​

İlkyardım temel uygulamaları Koruma, Bildirme, Kurtarma (KBK) olarak ifade edilir.
Ilk yardımda koruma ne anlam taşır?
İlkyardım temel uygulamaları Koruma, Bildirme, Kurtarma (KBK) olarak ifade edilir. Kaza sonuçlarının ağırlaşmasını önlemek için olay yerinin değerlendirilmesini kapsar. En önemli işlem olay yerinde oluşabilecek tehlikeleri belirleyerek güvenli bir çevre oluşturmaktır.

Ilk yardım da dahil olmak üzere tüm tıbbi müdahalelerin en temel ilkesi nedir?​

Hasta/yaralının korku ve endişelerini gidermek, Hasta/yaralıya müdahalede yardımcı olacak kişileri organize etmek, Hasta/yaralının durumunun ağırlaşmasını engellemek için gerekli müdahalede bulunmak, Kanama, kırık, çıkık ve burkulma vb. durumlarda yerinde müdahale etmek.

Yaralıda iç kanama varsa hangi pozisyon uygulanır?​

Kanayan bölge dışarıda kalacak şekilde hasta/yaralının üstü örtülür, Şok pozisyonu verilir, Yapılan uygulamalar ile ilgili bilgiler (boğucu sargı uygulaması gibi) hasta/yaralının üzerine yazılır, Yaşam bulguları sık aralıklarla (2-3dakikada bir) değerlendirilir.
Yaralıda iç kanama varsa hangi pozisyon?
İç kanama durumunda ilkyardım yapılırken mümkün olduğunda hasta hareket ettirilmemeli, üzeri örtülerek şok pozisyonunda bekletilmeli ve hastaya ağızdan yiyecek içecek verilmeyerek durumu takip edilmelidir.

Kulak kanaması olan hastaya hangi pozisyon verilir?​

Bilinci yerinde ise hareket ettirmeden sırt üstü yatırılır, bilinçsiz ise kanayan kulak üzerine yan yatırılır, Kulak kanaması, kan kusma, anüs, üreme organlarından gelen kanamalarda hasta/yaralı kanama örnekleri ile uzman bir doktora sevk edilir.

Geri