AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ilk yardim sertifikasi ne kadar sure gecerli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İlk yardım sertifikası ne kadar süre geçerli?​

a) İlkyardımcı belgesinin geçerlilik süresi üç yıldır. Geçerlilik süresinin bitimini takiben en geç 3 (üç) ay içerisinde güncelleme eğitimi alınması zorunludur. Belirtilen süreler içinde güncelleme eğitimine katılanların belgeleri yenilenir, katılmayanların belgeleri geçersiz sayılır.

İlk yardım Eğitmeni sertifikası kaç yıl geçerli?​

Sertifikanın 5 yılın sonunda güncellenmesi zorunludur. Güncelleme eğitimi en az 16 saat sürmektedir. Ancak, sertifika aldıktan sonra 5 yıl içinde 15 eğitim veren ilkyardım eğitmenlerinin sertifikaları Müdürlük tarafından otomatik olarak yapılmaktadır.
İlk yardım sertifikası ne işe yarar?
imkanı olan herkesin yurttaşlık bilinci ile eğitimini ciddi bir biçimde tamamlayıp edinmesi gereken bir yeterlilik. ilk yardım eğitimi ile olası ciddi bir kaza anında sağlık ekibi gelinceye kadar hasta veya yaralının durumunun kötüye gitmesinin engellenmesi amaçtır.
Ilk yardım eğitimi kaç gün sürer?
İlk Yardım Eğitimi 2 gün / 16 saat sürmektedir. Temel İlk Yardım Eğitimi kapsamında bu süreçte teorik ve uygulamalı bilgiler uzman eğitmenlerimiz tarafından öğretilir. Eğitim sonrası kursiyerler İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen yerlerde teorik ve uygulamalı olarak sınava girerler.

Ilkyardım güncelleme eğitimi kaç saat?​

GÜNCELLEME EĞİTİMİ, Temel ilk yardım eğitiminin yarısıdır. Eğitim 8 saattir (1 gün) Eğitim sonunda TEMA AKADEMİ İLKYARDIM Eğitim Merkezimiz Tarafından 60 soruluk Teorik sınav yapılmaktadır. Teorik sınav notunun önemi olmaksızın eksik kalınan konular üzerinden maket üzerinde uygulamalarla eğitim tamamlanır.

Ilkyardım güncelleme eğitimi uzatıldı mı?​

Covid-19 önlemleri kapsamında pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından 16.03.2020- 01.07.2020 tarihleri arasında durdurulan İlk Yardım Eğitimleri nedeniyle, Güncelleme Eğitimi alamayan ve belgesini yenileyemeyen kişiler için 30.09.2020 tarihine kadar verilen ek süre 29.03.2021 tarihine kadar 6 ay daha uzatılmıştır …

Geri