AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilk yardim cantasinin icinde neler bulunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İlk yardım çantasının içinde neler bulunur?​

İlk yardım çantası içerisinde bulunması gerekenler şöyle sıralanır:

İlk yardım çantasının özelliği nedir?​

İlk Yardım Çantasının Özelliği nedir?
Doktor çantasında neler olur?
Temel Bir Sağlık Çantasının İçeriği

Işyeri ilk yardım çantasında neler olmalı?​

İlk Yardım Malzemeleri Nelerdir?

Araçta ilk yardım çantası olmazsa muayeneden geçer mi?​

Öncelikle, araç ilk yardım çantası ve yangın tüpü ile reflektör olup olmadığı yetkililer tarafından muayene esnasında mutlaka kontrol edilen ekipmanlar arasında yer alır. Araç muayenede ilk yardım çantası yoksa bu durum “hafif kusur” olarak kabul edilir.
Araç trafik setinde neler olmalı?
Bu malzemeler şu şekilde listelenebilir:

Doktor setinin içinde ne var?​

13 parçadan oluşan set içerisinde; stetoskop, gözlük, iğne, makas, doktor kartı gibi çeşitli doktor araç gereçleri yer almaktadır. Çocukların hayal güçlerini geliştirmesine, doktor aletlerini öğrenmelerine ve arkadaşları ile oynarken sosyal ilişkilerini arttırmasına yardımcı olmaktadır.

Ilk yardım çantası ne renk olur?​

İlk yardım çantası kırmızı renkte ve üzerinde ilk yardım çantası olduğuna dair yazı ve işaretler bulunacaktır. İlk yardım çantasının içinde bulunan malzemeler kullanma ömrünü tamamlamış olmayacaktır. İlk yardım çantasında bulunması gereken malzemelerin Listesi aşağıda belirtilmiştir.
Yangın tüpü ve ilk yardım çantası ağır kusur mu?
Araçların kusursuz biçimde muayeneden geçmesi için lastik tekerlekli traktörler ve motosiklet hariç tüm motorlu taşıtlarda yangın tüplerinin yer alması gerekmektedir. Ancak ilgili araçlarda yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması hafif kusur olarak sayılmaktadır.

Ilk yardım çantası olmaması ağır kusur mu?​

Yani aracınızda ilk yardım çantası yoksa veya bulunmuyorsa aracınız hafif kusurlu olarak değerlendirilir. Hafif kusurlu olarak değerlendirilen bir araç ise muayeneden geçer. Fakat dediğimiz gibi aracınızda ilk yardım çantasının bulundurmanız siz ve sevdiklerinizin sağlığı için daha doğru olacaktır.

Geri