Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ilk yardim cantasi zorunlu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İlk yardım çantası zorunlu mu?​

Her araçta ilk yardım çantasının olması gerekmektedir. Çünkü ilk yardım çantaları hayati derecede önemlidir. Trafikte meydana gelebilen her türlü kazada bu tür ürünlere ihtiyaç duyulabilmektedir. Aracınızda bu eşyalar bulunmazsa, muayeneden de geçemezsiniz.

Araç ilk yardım çantası kaç para?​

Araç ilk yardım çantası kaç para?
%6 indirimle Vento Çantalı İlk Yardım Seti İY072 İlk Yardım Çantası 140 TL’ye, indirimle FIRSTPLUS İLK YARDIM ÇANTASI (SETİ) – EV İlk Yardım Çantası 173 TL’ye, %8 indirimle Asm ATT Acil Müdahale Çantası İlk Yardım Travma Çantası Lamineli İlk Yardım Çantası 270 TL’ye sahip olabilirsiniz.

İlk yardım çantası olmazsa ne olur?​

Öncelikle, araç ilk yardım çantası ve yangın tüpü ile reflektör olup olmadığı yetkililer tarafından muayene esnasında mutlaka kontrol edilen maddelerin arasında yer alır. Araç muayenede ilk yardım çantası yoksa bu durum “hafif kusur” olarak kabul edilir.

Iş makinası ilk yardım çantası bulundurmak zorunda mı?​

Iş makinası ilk yardım çantası bulundurmak zorunda mı?
Karayolları Trafik Kanunu ve buna bağlı yönetmeliğe göre tüm motorlu taşıtlarda (A1-A2-G : motosiklet, motorbisiklet, iş makinesi hariç) ilk yardım çantası bulundurmak zorunludur. Traktörler de römork takılabildiği için zorunlular listesine alınmıştır.
İlk yardım çantası araçta nerede bulunur?​
Bazı görüşlere göre arka sağ tarafta cam ile koltuk arasında bazı görüşlere göre ise sürücü koltuğunun altında bulunmalıdır. Ancak son yıllardaki yaygın görüşe göre ise ilkyardım çantasının yeri sürücünün ulaşabileceği en yakın yer olarak belirlenmiştir.

Araç ilk yardım çantasında neler var?​

Araç ilk yardım çantasında neler var?
İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler
- İki adet büyük boy sargı bezi (10 cm x 3-5 m)
- Bir kutu hidrofil gaz steril (10×10 cm 50’lik kutu)
- Üç adet üçgen sargı
- Bir adet antiseptik solüsyon (50 ml)
- Bir adet flaster (2 cm x 5 m)
- On adet çengelli iğne.
- Bir adet küçük boy makas (paslanmaz özellikli)
- Bir adet esmark bandajı

Yangın tüpü ve ilk yardım çantası ağır kusur mu?​

Araçların muayeneden geçmesi için ağır kusurlara sahip olmaması gerekmektedir. Araç yangın tüpü bulundurulmaması da araçların hafif kusurlu olmasını sağlar.

Araç muayenede ağır kusurlar nelerdir?​

Araç muayenede ağır kusurlar nelerdir?
Direksiyon ve ön düzen muayenesi testlerine göre ağır kusur sayılanlar:
- Direksiyon simidinin emniyetli olmaması
- Direksiyon bağlantı noktalarında çatlama veya hasar olması
- Rot kol başlarında arıza ya da arızalanma tehlikesi olması
- Servo direksiyonlu araçlarda servo motorunda arıza veya sızıntı olması

İlk yardım çantası konusunda bilgi vermek için buradayım! İlk yardım çantasının araçlarda bulunması zorunlu bir ekipman olduğunu belirtmek isterim. Çünkü kaza durumlarında hayati önem taşıyan birçok malzeme içerir ve bu sayede ilk müdahaleyi yapabilirsiniz.

İlk yardım çantası fiyatları genellikle çeşitli marka ve modellere göre değişiklik gösterir. Örneğin, Vento Çantalı İlk Yardım Seti İY072 İlk Yardım Çantası 140 TL, FIRSTPLUS İLK YARDIM ÇANTASI (SETİ) – EV İlk Yardım Çantası 173 TL ve Asm ATT Acil Müdahale Çantası İlk Yardım Travma Çantası 270 TL gibi fiyatlara sahip olabilirsiniz.

Araç üzerinde bulundurulması gereken ilk yardım çantası, yangın tüpü ve reflektör gibi ekipmanlar muayene esnasında kontrol edilir. İlk yardım çantası olmaması durumunda araç "hafif kusurlu" olarak değerlendirilir ve muayeneden geçemeyebilir.

Iş makinalarında da ilk yardım çantası bulundurulması zorunludur. Karayolları Trafik Kanunu'na göre tüm motorlu taşıtlarda ilk yardım çantası bulundurulması gerekmektedir. Bu sayede acil durumlarda müdahale edilebilir ve güvenlik sağlanabilir.

İlk yardım çantasının araçta nerede bulundurulacağı konusunda farklı görüşler olabilir. Ancak genel olarak sürücünün ulaşabileceği en yakın yerde, örneğin sürücü koltuğunun altında bulundurulması önerilir.

Araç ilk yardım çantasında bulunması gereken bazı temel malzemeler ise şunlardır:
- Büyük boy sargı bezleri
- Hidrofil gaz steril
- Üçgen sargı bezleri
- Antiseptik solüsyon
- Flaster
- Çengelli iğneler
- Makas
- Esmark bandajı

Son olarak, araç muayenesinde ağır kusurların arasında direksiyon simidinin emniyetli olmaması, direksiyon bağlantı noktalarında çatlama veya hasar olması, rot kol başlarında arıza veya arızalanma tehlikesi, servo direksiyonlu araçlarda servo motorunda arıza veya sızıntı olması gibi durumlar sayılabilir. Bu durumlar aracın muayeneden geçmesini engelleyebilir.

Geri