Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ilk yardim cantasi olmazsa ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İlk yardım çantası olmazsa ne olur?​

Öncelikle, araç ilk yardım çantası ve yangın tüpü ile reflektör olup olmadığı yetkililer tarafından muayene esnasında mutlaka kontrol edilen maddelerin arasında yer alır. Araç muayenede ilk yardım çantası yoksa bu durum “hafif kusur” olarak kabul edilir.
Muayenede ilk yardım çantası ağır kusur mu?
Buna rağmen, araç ilk yardım çantası bulundurmak hayati bir durum olduğu unutulmamalıdır. Yani aracınızda ilk yardım çantası yoksa veya bulunmuyorsa aracınız hafif kusurlu olarak değerlendirilir. Hafif kusurlu olarak değerlendirilen bir araç ise muayeneden geçer.

İlk yardım çantası zorunlu mu?​

Her araçta ilk yardım çantasının olması gerekmektedir. Çünkü ilk yardım çantaları hayati derecede önemlidir. Trafikte meydana gelebilen her türlü kazada bu tür ürünlere ihtiyaç duyulabilmektedir. Aracınızda bu eşyalar bulunmazsa, muayeneden de geçemezsiniz.
İlk yardım çantası ve yangın tüpü olmadan araç muayeneden geçer mi?
Yine yangın tüpü gibi aracınızın bagajında ilkyardım çantası olmasa dahi muayeneden geçebiliyorsunuz. Son düzenlemeler ile yangın tüpü ve ilkyardım çantası zorunluluktan çıkmış durumda. Ancak olası bir acil durum için mutlaka aracınızın bagajında bulundurmanızı öneriyoruz.
Karayolları Trafik Kanunu ve buna bağlı yönetmeliğe göre tüm motorlu taşıtlarda (A1-A2-G : motosiklet, motorbisiklet, iş makinesi hariç) ilk yardım çantası bulundurmak zorunludur. Traktörler de römork takılabildiği için zorunlular listesine alınmıştır.
Yangın tüpü muayenede zorunlu mu?
Yangın tüpü olmadan muayene geçer mi sorusu araç sahiplerince en çok sorulan sorulardan biridir. Yangın tüpü olmadan da araç muayeneden geçebilir. Araçların muayeneden geçmesi için ağır kusurlara sahip olmaması gerekmektedir. Araç yangın tüpü bulundurulmaması da araçların hafif kusurlu olmasını sağlar.

İlk yardım çantası nasıl hazırlanır?​

İlk yardım çantası içerisinde bulunması gerekenler şöyle sıralanır:
- Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m), 2 adet.
- Hidrofil gaz steril (10×10 cm 50’lik kutu), 1 kutu.
- Üçgen sargı, 3 adet.
- Antiseptik solüsyon (50 ml), 1 adet.
- Flaster (2 cm x 5 m), 1 adet.
- Çengelli iğne, 10 adet.
- Küçük makas (paslanmaz çelik), 1 adet.
İlk yardım çantasında neler vardır?
Araç İlk Yardım Çantasında Bulunması Gereken Malzemeler Nelerdir?

Arabada yangın tüpü bulundurmak zorunlu mu?​

İçişleri, Bayındırlık ve İskan Ve Ulaştırma Bakanlıklarından Karayolları Trafik Yönetmeliği : Araçlarda Bulun- durulması Mecburi Gereçler 1 Sayılı Cetvel. “-Otomobil,minibus,kamyonet, otobüs, kamyon, çekici ve tehlikeli madde taşıyan bütün araçlar, yangın söndürme cihazı bulundurmak zorundadır.

Geri