Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ilk yardim cantasi olmazsa muayeneden gecer mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ilk yardım çantası olmazsa muayeneden geçer mi?​

Yine yangın tüpü gibi aracınızın bagajında ilkyardım çantası olmasa dahi muayeneden geçebiliyorsunuz. Son düzenlemeler ile yangın tüpü ve ilkyardım çantası zorunluluktan çıkmış durumda. Ancak olası bir acil durum için mutlaka aracınızın bagajında bulundurmanızı öneriyoruz.

Stepne zorunlu mu?​

Stepne zorunlu mu?
Motosikletler ve lastik tekerlekli traktörler hariç bütün araçlar ile tarım orman römorkları da dahil olmak üzere tüm römorklarda her zaman kullanılabilir durumda stepne bulundurulması zorunludur. Taksilerde her zaman kullanılır durumda taksimetre.

Ilk yardım çantası olmaması hafif kusur mu?​

Ilk yardım çantası olmaması hafif kusur mu?
Muayeneye gelmeden önce, gerekli ekipmanları mutlaka kontrol edin.Araç muayene sırasında, traktörler, motosikletler ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda 1 adet ilk yardım çantası, 2 adet üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı (aracın cins ve kullanım amacına göre adet ve miktarı değişebiliyor) ve stepne …

Yangın tüpü olmayınca muayeneden geçer mi?​

Buna göre minibüsler, kamyonetler ve binek araçlar için yangın tüpü kapasitesi 1 KG olmalıdır. Bu bağlamda araçlarda olması gereken yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması durumunda hafif kusur olarak sayılacaktır. Bu hafif kusur ise araçların muayeneden geçmemesi için bir sebep değildir.

Stepne eksikliği ağır kusur mu?​

Stepne eksikliği ağır kusur mu?
Konu ile ilgili TUVTURK muayene istasyonlarının herhangi bir tasarruf hakkı yoktur. Ulaştırma bakanlığı hafif ve ağır kusurları belirler . TUVTURK belirlenen normlara uygun muayene yapar. Güncel tabloya göre üçgen reflektör ve Stepne bulundurmamak Hafif Kusur olarak Muayeneden Geçmektedir.

Araç yangın söndürme tüpü zorunlu mu?​

Araç yangın söndürme tüpü zorunlu mu?
Araçların kusursuz biçimde muayeneden geçmesi için lastik tekerlekli traktörler ve motosiklet hariç tüm motorlu taşıtlarda yangın tüplerinin yer alması gerekmektedir. Bu bağlamda araçlarda olması gereken yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması durumunda hafif kusur olarak sayılacaktır.
Muayenede stepne ağır kusur mu?​

Stepne eksikliği araç muayenesi sırasında önemli bir konudur ve hafif kusur kategorisine girmektedir. Araç Muayene Yönetmeliği'ne göre, tüm araçlarda (motosikletler ve lastik tekerlekli traktörler hariç) her zaman kullanılabilir durumda bir stepne bulundurulması zorunludur. Dolayısıyla, stepne bulundurmamak hafif kusur olarak değerlendirilir ve aracın muayeneden geçmemesi için bir sebep teşkil etmez. Ancak, stepne bulundurmamanın cezai yaptırımları olabilir ve güvenliğiniz için mutlaka stepnenizi aracınızda bulundurmanız önemlidir.

Başka bir konuda size yardımcı olmamı isterseniz lütfen belirtin.

Geri