- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
İlk yardım çantası içinde ne var?
Afet ve Acil Durum Çantası’nda Neler Olmalı?İlk yardım çantasında bulunması gerekenler ve ne ise yaradıkları?
İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler
Acil durum çantası neden önemli?
Afet ve Acil Durum Çantası, bu süreçte ailenin tüm acil ihtiyaçlarını ve daha sonra ihtiyaç duyulabilecek tüm malzemeleri içerecek şekilde hazırlanmalıdır. Düzenli kullanılan ilaçlar, su, yiyecek gibi malzemeler, afet sonrası süreçte kişilerin hayatlarına sağlıklı bir biçimde devam etmesinde büyük rol oynamaktadır.AFAD çantasında ne olur?
Deprem çantası nasıl hazırlanmalı… Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu, vb.). Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.) Pasaport, banka cüzdanı vb.
İçindekiler Adet Plaster 2,5cm x 500cm 1 Yara Bandı 1,9cm x 7,2cm 10 Sargı Bezi 5cm x 150cm 2 Sargı Bezi 10cm x 150cm 2 Üçgen Sargı Bezi 96cm x 136cm x 96cm 1 Elastik Bandaj 6cm x 100cm 1 Steril Gaz Kompres 30cm x 40cm(10cm x 10cm x 12kat) 1 Steril Gaz Kompres 30cm x 80cm(10cm x 10cm x 24kat) 1 Hidrofil Pamuk 50gr 1 …
Afet ve acil durum çantaları hangi aralıklarla güncellenir?
Hazırlanan çantanın 6 ayda bir güncellenmesinin gerektiğinin altı çizilen açıklamada, ailede engelli, küçük çocuk, bebek, yaşlı veya kronik hastalar varsa bu kişilerin özel ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmayı, evcil hayvanınız var ise onun malzemelerinin de konulması gerektiği hatırlatıldı.
Yangın çantasında ne olur?
Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyulabilecek malzemeler arasında düdük, el feneri, makas gibi yaşam malzemeleri öne çıkıyor. Çantada, her bir aile ferdi düşünülerek yeterli miktarda içme suyu bulundurulması istenirken, sabun, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, uyku tulumu, battaniye gibi malzemeler de yer alıyor.Afet ve acil durum çantaları hangi aralıklarla güncellenmeli?