- Konu Yazar
- #1
Ilk yardım aşamaları nelerdir?
İlkyardım temel uygulamaları Koruma, Bildirme, Kurtarma (KBK) olarak ifade edilir.Ilk yardımın önemi nedir?
İlkyardım bilgisi sadece trafik kazaları ve ya deprem gibi afetlerde değil hayatımızın her anında bize gereklidir. Tüm dünyada ölümlerin en sık nedeni ani kalp hastalıklarına bağlıdır. Bu durumlarda yapılan ilkyardım ile, kişinin hayatta kalma oranı %6 ile U arasında değişmektedir.İlk yardım nedir ve nasıl yapılır?
İlk yardım nedir ve nasıl yapılır?Kaza durumunda ya da hayati tehlike varlığında, sağlık ekipleri olay yerine gelinceye kadar var olan durumun kötüleşmesini engellemek ya da hayat kurtarmak amacıyla, olay yerindeki araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalara ilk yardım denir.
İlk yardım nasıl yapılır kısa?
Yaralı veya hastaların durumu belirlendikten sonra ilk müdahaleyi yapacak kişi sakin ve hızlı şekilde kurtarma aşamasına geçmelidir. Olay yerinde ilk yardım bilmeyen kişiler varsa asla hastaya/yaralıya dokunmamalı, yerinden kıpırdatmamalı ve herhangi bir müdahalede bulunmamalıdır.Ilk yardım çantasında neler olmalı?
İlkyardım çantası hazırlamak için öneriler- Flaster.
- Elastik bandaj/rulo sargı bezi ve gazlı bez.
- Steril göz pedi.
- Büyük üçgen bandaj (askı olarak kullanılabilir)
- Soğuk kompres torbası
- Pamuk.
- Yara bandı
- Steril kare gaz, yanık ya da yara içi tül bandaj.
Ilk yardım pozisyonları nelerdir?
Ilk yardım pozisyonları nelerdir?Alttaki bacak hafif dizden bükülerek arkaya destek yapılır, Başı uzatılan kolun üzerine yan pozisyonda hafif öne eğik konur, Tıbbi yardım (112) gelinceye kadar bu pozisyonda tutulur, 3–5 dakika ara ile solunum ve nabız kontrol edilir.