- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ilk kalite güvencesi sistemi hangi alanda yayınlanmıştır?
Uluslararası alanda uygulanacak kalite sistem standardı çalışmaları ilk kez merkezi Cenevre’de olan Uluslararası Standartlar Organizasyonu ISO (standart) (International Organization for Standardization) tarafından başlatılmıştır. ISO (standart), 23 Şubat 1947 tarihinde kurulmuş olup, 135 üye ülkeden oluşmaktadır.Kalite güvencesi yaklaşımı nedir?
Kalite güvencesi, tasarımdan dağıtıma ve dağıtım sonrasına kadar, ürün kalitesinin belirlenmesi ve güvence altına alınmasıdır. Bu ise, organizasyonun her kademesinde özen ve dikkat gerektiren bir kalite yönetimi ile mümkündür.Kaç adet kalite kontrol standardı vardır?
ISO 9000: 2008 Kalite Yönetim sistemi belgesi Standart serisi toplam üç adet standarttan oluşmaktadır. Bu üç standarda geçmeden önce aşağıda ISO 9000 standardı ile ilgili tanımlama ve açıklamalar verilmiştir. Bu standart ISO tarafından yayınlanmış ve TSE tarafından Türkçeye çevrilmiştir.
ISO 9000 2000 Kalite Yönetim Sistemi nedir açıklayınız?
ISO 9001:2000 ISO 9000: Organizasyonların müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak kalite yönetim sisteminin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve ISO tarafından yayınlanmış olan bir standartlar bütünüdür.Kalite güvencesi ve standartları nelerdir?
Kalite güvencesi bir ürün veya hizmetin kalite konusunda belirtilmiş gerekleri yerine getirmesinde yeterli güveni sağlamak için uygulanan planlı ve sistematik etkinlikler bütünü olarak tanımlanmaktadır.Kalite nedir açıklayınız?
Kalite en basit tanımıyla, müşteri isteklerine cevap verebilmektir. Genel bir tanım olarak; kalite, bir ürün veya hizmetin belirlenen veya olabilecek ihtiyaçları karşılama kabiliyetine dayanan özelliklerin toplamıdır. Dr. Joseph Juran’a göre kalite, kullanıma uygunluktur.
Kalite ve kalite Kontrol nedir?
Bir üretim yerinde çeşitli bölümlerin gösterdiği kaliteyi geliştirme, onu koruma ve iyileştirme, tüketicinin beğenisini kazanma ve ekonomik seviyede bir üretim yapma imkanlarının sağlanmasını amaçlayan çalışmaların tamamı.Kalite güvence sisteminin faydaları nelerdir?
KALİTE GÜVENCE SİSTEMİNİN KAZANDIRDIKLARIISO 9000 kalite standardına yapılan 2000 revizyonu neye yöneliktir?
ISO 9000:2000 standartlar serisi bir kuruluşun, müşterinin ihtiyaçları ile yasal gereklilikleri sağlamak sureti ile müşteri tatmininin artırılabilmesi için Kalite Yönetim Sisteminin hangi şartları sağlaması gerektiğini ifade etmektedir.