Ilk iman eden genc sahabe kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ilk iman eden genç sahabe kimdir?​

Erkam bin Ebü’l Erkam: Mekke’nin saygın ve büyük ailelerinden Benî Mahzûm’a tabidir. 17 yaşında müslüman oldu.
Peygamber efendimize nasıl hitap edilir?
Peygamber’e ismiyle “Yâ Muhammed” şeklinde çağırdıkları veya hitapta bulundukları pek vâki değildir. Onlar daima “Yâ Rasûlallah” veya “Yâ Nebiyyallah” şeklinde nidâ etmektedirler. Hatta eşleri ve çocukları da “Yâ Nebiyyallah veya yâ Rasûlallah” şeklinde nidâ etmektedirler17.
Peygamberimizin Yahudilerle yaptığı anlaşma nedir?
Muhammed, Mekke’den Medine’ye göçünden sonra, aralarında Beni Kaynuka, Beni Nadir ve Beni Kurayza’da yaşayan Yahudi kabileleri de bulunan bölge halkları arasında Medine Sözleşmesi’ni yürürlüğe koydu. Bu sözleşmeye göre, Yahudiler siyasi açıdan Muhammed’i desteklediği sürece Müslümanlarla eşit haklara sahip olacaktı.

Hz Muhammed insanlara nasıl hitap ederdi?​

O’nun bu örnek halini Hz. Aişe validemiz şöyle anlatıyor: “Resulullah, hanımlarıyla baş başa kaldığında insanların en nezaketlisi ve güler yüzlüsüydü.” “Gül yüzlüm, al yanaklım!” Aişe annemiz, bir defasında kendisi için “Ben Allah’ın sevgilisinin sevgilisiyim.” demiştir.
Peygamber efendimiz hanımlarına nasıl hitap ederdi?
Aişe annemiz, bir defasında kendisi için “Ben Allah’ın sevgilisinin sevgilisiyim.” demiştir. Kaynaklarımıza baktığımızda Efendimiz’in, Hz. Aişe annemize ‘Ayşecik’ anlamına gelen “Uveyş” veya Ayşem anlamına gelen “Aiş” diye hitap ettiğini görüyoruz.
Peygamber efendimizin yanında büyüyen sahabeler kimlerdir?
Sizler için Peygamber Efendimizin iltifatına mazhar olan 3 sahabe; Hassan bin Sabit, Enes bin Malik, Üsame bin Zeyd ve onlar için yaptığı duaları derledik. 📌 Mekke’de doğan Üsâme bin Zeyd’in babası Peygamber Efendimizin azatlısı ve ilk Müslümanlardan Zeyd bin Harise, annesi de Hz. Peygamberin dadısı Ümmü Eymen idi.
Hz. Zeyd Bin Harise (R.A) 629 yılında o zamanın Bizans imparatorluğu toprağı olan Busra’da vefat etmiştir. Efendimizden 10 yaş küçük olmasına rağmen onun yanında evlatlık olarak yaşadı.
Bazı genç sahabeler kimlerdir?
Genç yaşta Müslüman olan sahabelerin isimleri şu şekildedir;

Geri