AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilk derste ogretmen ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ilk derste öğretmen ne yapmalı?​

İlk ders konu işlemeyin ama öğrencileri boş da bırakmayın. Anlatmak için mutlaka bir-iki fıkra, birkaç anı hazırlayın. Öğrencilere neler soracağınızı ve sohbeti nasıl yönlendireceğinizi önceden mutlaka planlayın. Beden dilinizi iyi kullanmayı ve ses tonunuzu iyi ayarlamayı sakın ihmal etmeyin.

Bir öğretmen aynı okulda kaç yıl çalışabilir?​

Taslağa göre öğretmenler, aynı eğitim kurumunda en fazla toplam 8 yıl görev yapabilecek. 8 yılını dolduran öğretmenler ders yılının sonunda en fazla 2 ay içinde il içinde tercihte bulunacak.

Hangi öğretmen hangi okulda görev yapıyor?​

Hangi öğretmen hangi okulda görev yapıyor?
Google üzerinden “meb.k12.tr: Öğretmen Adı” şeklinde özelleştirilmiş bir arama yapıp, okulların web siteleri üzerinden öğretmenleri sorgulayabilirsiniz. Eğer ki öğretmeniniz emekli olmadıysa veya bir okulda çalışıyorsa bu arama yöntemi sizi en doğru sonuca götürebilir.

Boş derste öğretmen ne yapmalı?​

Boş geçen dersler sorunu en kısa sürede ve pedagojik açıdan çözmenin pratik yolu ise boş geçen derslere okuldaki tüm öğretmen ve idarecilerin ücret onayları ful alınarak ders ve ek ders saatlerini dolduramayan uygun branş ve durumdaki yönetici ve öğretmenin o derse girmesi ve dersi işlemesi karşılında ek ders ücreti …

Öğretmenliğe yeni başlayanlar ne yapmalı?​

Yeni mezun öğretmenlere ipuçları
- Organize olun. Öğretmenlerin her gün ilgilenmek zorunda kaldığı kağıt, defter ve dijital dokümanların sayısı oldukça fazla.
- Sınıf kültürü oluşturun.
- Diğer öğretmenlerle iletişim.
- Kendi profesyonel gelişim ağınızı oluşturun.
- Yardım isteyin.
- Cesur olun.
- Rahat olun.

Bir okul müdürü aynı okulda en fazla kaç yıl görev yapar?​

Bir okul müdürü aynı okulda en fazla kaç yıl görev yapar?
MADDE 30 – (1) Bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda dört yıllık görev süresini dolduran müdürler aynı ya da farklı eğitim kurumlarına, bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda sekiz yıllık görev süresini dolduran müdürler ise farklı eğitim kurumlarına müdür olarak yeniden görevlendirilmek üzere başvuruda …
Okul müdürü aynı okulda en fazla kaç yıl görev yapar?​
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim kurumlarında görev yapan müdürlerin ardından müdür başyardımcıları ve yardımcılarına da rotasyona tabi tutacak. Müdürlerin asaleten 5 yıl, müdür yardımcılarının ise asaleten 8 yıl görev yaptıktan sonra görev yerleri değişecek.
MEB k 12 ne demek?​
Kindergarten ve 12th grade terimlerinden türetilmiştir. Kindergarten; 4-6 yaş aralığında anaokuluna başlayan çocukları ifade eder. 12th grade ise lise bitimine kadar olan süreyi kapsar. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’e bağlı devlet ve özel okullarda k12.tr uzantısı kullanılır.

Boş derse giren öğretmen ücret alır mı?​

Boş derse giren öğretmen ücret alır mı?
NÖBETÇİ ÖĞRETMEN BOŞ DERSE GİRERSE ÜCRET ALIR MI? Milli Eğitim Bakanlığı görüş yazısına binaen artık boş geçen derse girmek üzere görevlendirilen nöbetçi öğretmenlere ek ders ücretleri görev yaptıkları okul/kurum tarafından ödenecektir.

Derse boş olan öğretmen girmek zorunda mı?​

Ayrıca bu durum Anayasa’mızın 18. maddesinde yer alan “Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır.” hükümlerine de aykırılık teşkil edecektir. Boş geçen derslere pedagojik açıdan o dersin branş öğretmenin girmesi gerekmektedir.

Bir öğretmen olarak kendimi nasıl geliştirebilirim?​

Yeni mezun öğretmenlere ipuçları
- Organize olun. Öğretmenlerin her gün ilgilenmek zorunda kaldığı kağıt, defter ve dijital dokümanların sayısı oldukça fazla.
- Sınıf kültürü oluşturun.
- Diğer öğretmenlerle iletişim.
- Kendi profesyonel gelişim ağınızı oluşturun.
- Yardım isteyin.
- Cesur olun.
- Rahat olun.
 
İlk derste öğretmenin yapması gerekenler konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça önemli. Öğrencilere konu işlememek ancak onları boş da bırakmamak, anlatırken fıkra ve anı gibi örneklerle ilgi çekici hale getirmek doğru bir yaklaşım. Ayrıca planlı bir şekilde sorular hazırlamak ve beden dilini, ses tonunu doğru kullanmak da iletişimi güçlendirecektir.

Öğretmenlerin aynı okulda çalışabileceği süre ve rotasyon konularına da değinmişsiniz. Bu kuralların öğretmenlerin kariyer planlaması ve eğitim kurumlarının yönetimi açısından önemli olduğunu belirtmek gerekir.

Boş geçen derslerle ilgili olarak önerileriniz de önemli. Boş derslerin pedagojik açıdan çözülmesi ve ek ders ücretlerinin doğru şekilde ödenmesi, eğitim sürecinin verimliliği açısından oldukça kritik bir konudur.

Yeni başlayan öğretmenlere ise verdiğiniz ipuçları çok faydalı. Organizasyon, sınıf kültürü oluşturma, iletişim, profesyonel gelişim ağının oluşturulması, yardım isteme ve cesaretli olma gibi konular, öğretmenlik kariyerinin başarısı için büyük önem taşır.

Sonuç olarak, öğretmenlerin kendilerini sürekli geliştirmeleri, eğitim sürecine aktif katkı sağlamaları ve öğrencilerine en iyi eğitimi verebilmek adına çalışmalarını sürdürmeleri büyük bir önem taşımaktadır. Bu tür bilgilerin paylaşılması eğitim camiasına fayda sağlayacak niteliktedir.
 
Geri
Üst