AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ilk Asansoru kim bulmus?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ilk Asansörü kim bulmuş?​

ABD’li mucit Elisha Otis, gerektiğinde devreye girerek kabinin düşmesini engelleyecek bir emniyet freni icat ederek asansörleri insanlar için güvenli hâle getirdi. Otis, 1853’te, New York’ta düzenlenen bir fuarda icadına olan güvenini çok sayıda insanın karşısında kanıtladı.

Asansörde mavi etiket ne anlama gelir?​

Asansörde mavi etiket az da olsa asansörün risk taşıdığını anlatır. Uzman kontrol mühendisleri tarafından yapılan testler ve incelemelerden sonra asansörlerinizin can ve mal güvenliğiniz için hafif kusurlu seviyede risk oluşturduğunu belirten etikettir.
Asansör piyasaya arz ne demek?
Cevap: Piyasaya arz: Asansörün ticari veya kamu faaliyetleri kapsamında ücretli veya ücretsiz olarak kullanımının sağlanması demektir.

Asansörde kalan kişi ne yapmalı?​

Asansörde Mahsur Kalınca Ne Yapmalısınız?
- Asansörde Mahsur Kalınca Yardım Alın. Paniklemekten kaçının.
- Asansörde Mahsur Kalınca Alarm veya Çağrı Butonuna Basın.
- Asansörde Mahsur Kalınca Yardım almak için cep telefonunuzu kullanın.
- Asansörde Mahsur Kalınca Yardım için kapılara vurun.

Ilk asansör nerede yapıldı?​

17. yüzyılda sanayi devriminin başlaması ile binalar yükselmeye başlamış, fabrikalarda asansör kullanılmasına gereksinim artmış ve asansörlerde karşı ağırlık kullanılmaya başlanmıştır. Konutlarda ilk asansör ve 1857 yılında Newyork’ta kurulmuştur.
Ilk asansör nasıl çalışıyordu?
Bu dolapların korunma ve savunma için yapılmış ve düşmanların baskını sırasında, içeriye girmelerini önlenmek amaçlı yapıldığı düşünülmektedir. 13 yüzyıl başlarında kullanılan ilkel asansörler; taşıma ve yük kaldırma işlemleri için insan, hayvan veya su gücü yardımı ile çalışıyordu.

Asansör mavi etiket parasını kim öder?​

not: tüm işletim ve hizmet masrafları (asansör, apartman görevlisi, peyzaj, güvenlik, temizlik, vb.) ve eve verilen zararların tamiratı kiracının sorumluluğundadır.

Asansörlerde mavi etiket zorunlu mu?​

Asansörün yıllık periyodik kontrolü sonrasında bilgi etiketi(mavi) ise asansörde tespit edilen uygunsuzluklar giderilene kadar(1 yıl içerisinde) asansörün kullanılmasına dikkat edilmelidir.
Asansör kullanmayan aidat öder mi?
Binanın giriş katında oturan, asansör kullanmayan kat malikinin, asansör masrafına katılması hakkaniyete uygun düşmez. Apartmanın yönetim planında giriş katta oturan kat maliklerine böyle bir muafiyet tanınmışsa artık giriş dairede oturandan asansör bakım ücreti alınmayacaktır.

Asansör kaç günde yapılır?​

Asansörün tamamlanması sözleşme süremize göre yaklaşık 3 aydır. Asansörün inşaatta montajından daha çok fabrikalarda imalat ve tedarik süreci oldukça fazladır.

Asansör düşerken ne yapmak lazım?​

Bunun için en doğrusu, ne ayakta durmak zemine çakılmadan hemen önce zıplamak. Düşüş anından az az hasarla kurtulmak için zemine cenin biçimde yatmalısınız. Kendinizi elinizden geldiği kadar toplayıp küçülmeye, mümkün olduğu kadar az alan kaplamaya çalışmalısınız.
Asansör neden bozulur?
Elektrik ile çalışan her ürün gibi asansörlerde de, aşırı gerilim sonucu halk arasında asansör beyni olarak bilinen, asansörün istenildiği şekilde çalışmasını sağlayan elektronik kart yanar ve asansörün çalışmamasına sebep olur. Bu darbe asansörün arızalanmasına sebep olmaktadır.

Geri