- Konu Yazar
Ilk apartman toplantısı nasıl yapılır?
Genel kurul çağrısı üzerine gerçekleştirilen toplantı, ev sahiplerinin katılımıyla sağlanır. Böylece apartman yönetimi için seçilecek kişi oy birliği üzerinden öne çıkar. Tabii toplantı için yapılacak çağrı en az 15 gün önceden yapılmalıdır. Tarih belirlendikten sonra ise kat malikleri eşliğinde oylama gerçekleşir.Genel kurul ne yapar?
Genel kurul, gündemdeki konuların görüşülerek karara bağlanmasıyla sonuçlandırılır. Genel kurulda her üyenin bir oy hakkı vardır; üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır. Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar bir tutanağa yazılır ve divan başkanı ile yazmanlar tarafından birlikte imzalanır.Apartman toplantısı nasıl yapılır?
Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla karar verir. Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur.
Apartman yöneticisi görevi nasıl bırakır?
Yönetici, istifa dilekçesini görevini yaptığı apartman, site, bloğu Kat Malikleri Kurulu’na hitaben hazırlamalıdır. İstifa dilekçesinde hangi neden veya nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini belirtmelidir. Görev yaptığı dönem içindeki yöneticiliğe dair tüm evrakları kurula sunacağını da ayrıca belirtebilir.
Genel kurulun görev ve yetkileri nelerdir?
Genel Kurul aşağıdaki konuları görüşerek karara bağlar:Apartman yönetim planı nasıl iptal edilir?
Yönetim planında, kat mülkiyeti kanunu amir hükümleri ile bağdaşmayan ya da mülkiyet hakkının kullanılmasını kısıtlayan, bu hakkı düzenleyen temel kurallara aykırı hükümler var ise, her bir kat maliki bunun iptali için her zaman mahkemeye başvurabilir.Yönetim planı kaç oyla değiştirilir?
Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır.